No Image

Self-abased Chapel / RENGARCH

April 11, 2021 罗靖琳 - Jinglin Luo 0

Starting in 2018, the RENGARCH designed a residential building in Housuotun Village, surrounded by mountains in Yanqing district of Beijing. The site plan included a chapel, a tower of childhood and an accommodation area. Regarded as different time points, the chapel for adults and the tower of childhood coexist on the same space line, metaphorizing the growth in life and bringing a unique memory to the local village.

No Image

Readers’ House / Atelier Diameter

April 4, 2021 罗靖琳 - Jinglin Luo 0

This is the scene of the “72-hour new media” live broadcast of the third season of CCTV’s “The Reader”, which was carefully planned and implemented by the CCTV team. In the three cities separated by thousands of miles between the north and the south, three wooden houses stood in three public places with special intentions: The South Square of the National Library in Beijing, the Hankou Jiangtan Park in Wuhan, and the Zengcuo An Binhai Music Square in Xiamen.

No Image

Renovation of No.1 Sinopec Gas Station / TJAD Original Design Studio

March 21, 2021 罗靖琳 - Jinglin Luo 0

No. 1 Sinopec Gas Station is located in the upper riverside along the Suzhou River, near its junction to Huangpu River. It was formerly China’s first state-owned gas station built in 1948. The original building is used as supermarket and office with a steel structure that works as a canopy. The structure itself lacks publicity and transparency. Besides, there is a lack of proper diversion between motor vehicles that want to refuel and the public. Furthermore, the excellent river landscape cannot be absorbed by the supermarket and the gas station. Cultural resources are wasted. Therefore, the focus of our design is how to make a breakthrough of gas station type and form an infrastructure that is publicly transparent, suitable for circulation, complex in function, and fit for contemporary context.

No Image

Taiyuan FAB Cinema / X+LIVING

March 20, 2021 罗靖琳 - Jinglin Luo 0

In Taiyuan IF Center, FAB Cinema collaborated with Zhongshuge to create an innovational cinema experience, and we are invited to design this cross-brand project. Designing a cross-brand space is not simply about mixing features of two brands together. The designer integrated cultural aspects of both brands together organically, using humane sentiments of the bookstore to elevate brand value of the entertainment space, at the same time maximizing both spaces’ social features to bring customers a different experience.

No Image

Xiangyang Reception Center / YEAS

March 17, 2021 罗靖琳 - Jinglin Luo 0

Xiangyang Village is a universal name that bears a sense of time in China, and there is more than one Xiangyang Village in Shanghai. The village locates at the border of Shanghai, adjacent to Kunshan, Jiangsu Province. The different development patterns resulted in contrasting scenes in two terrains: the Xiangyang Village has wide-open farmland. Kunshan, just one street away, has many high-rises overlooking the village in Shanghai, predominantly agricultural. As one of the first nine model villages for rural revitalization in Shanghai, Xiangyang proposed new industrial upgrading and social governance ideas. The broader context of its development is still the village in Shanghai, which is different from rural imagery but also preserves the countryside landscape, which requires a balance between urban and rural, traditional and contemporary.

No Image

Beijing Yangyang Group Headquarters / BIAD

March 8, 2021 罗靖琳 - Jinglin Luo 0

Beijing Yangyang Group is a privately owned catering enterprise in China that has taken the inheritance of Chinese food culture as its mission since its establishment. Through diligent operation and continued innovation, its scale has expanded substantially over the past years, increasing the need to build production and office buildings of its own. The construction site is located in the Daxing Industrial Zone in Beijing, with an open surrounding environment that is commonly seen in emerging industrial parks in China. The already completed factory area has a clearly planned structure and a simple and industrial style appearance.

No Image

BetterLife Group Headquarter / TEMP

March 5, 2021 罗靖琳 - Jinglin Luo 0

Erected in the early 1970s, before China opened its economy, the building was designed to house manufacturing activities for metallurgy spare parts. As with most factories of the time, the utilitarian rectilinear structure is laid with red bricks in a common bond, well-fenestrated with evenly spaced windows. Plenty of steel-concrete columns, truss, and beams throughout the interior remain to this day to support the building. Its last occupant, a local architecture company, moved into the factory 20 years ago and added floor areas by extra mezzanine levels and a second story. Referencing historical architectural elements, the last designer blew up a circular frame traditionally seen in Chinese courtyards, asserting a cultural character right across the lobby.

No Image

Ya Space! / PIG DESIGN

February 25, 2021 罗靖琳 - Jinglin Luo 0

This project is a furniture exhibition space, with Memphis furniture as main exhibits. The designer titled it “Ya Space!”, which not only echoes the nickname of Memphis City in China — “Cliff City” (“Cliff” is pronounced as “Ya” in Chinese language), but also conveys a surprising feeling that indicate the unexpected sensory experiences Memphis furniture brings to people. Representative elements of Memphis style, including geometric shapes and free composition, were frequently applied to the project. The designers identified priorities for the selection of spatial materials and hues, hoping to go beyond Memphis’ extreme emphasis on visual effects with enhanced textures and more sustainable concepts.

No Image

Guizhou Longtang Targeted Poverty Alleviation Project / gad·line+ studio

February 24, 2021 罗靖琳 - Jinglin Luo 0

Longtang village is located in Leishan County, southeast Guizhou Province. The unsophisticated Miao villagers have lived here for generations, following the simple and natural mode of life. However, Longtang, which is included in the list of traditional Chinese villages, gradually declined due to the decline of industrial development and hollow of the population, which led a large number of villagers to seek employment opportunities outside. Based on the comprehensive experience of line + in the field of rural revitalization, Sunac China and the Youcheng Foundation of the State Council Poverty Alleviation Office jointly entrust line + to go deep into Longtang and reshape the village.