No Image

Tianjin Juilliard School / Diller Scofidio + Renfro

April 14, 2021 Paula Pintos 0

The Tianjin Juilliard School (TJS) is a center for performance, practice, research, and interactive exhibitions, with communal spaces that are designed to welcome the public into the creative process and performance of music. TJS is the first performing arts institution in China to confer a U.S.-accredited Master of Music (MM) degree.

No Image

La Poste du Louvre Renovation / Dominique Perrault Architecte

April 14, 2021 Paula Pintos 0

The transformation of the Poste du Louvre is part of a series of major projects in the heart of Paris, including the transformation of Les Halles leisure and shopping complex, the Samaritaine department store, and the Bourse de Commerce. In terms of restaurants, cultural life, shopping and museums, the Poste du Louvre benefits from an exceptional location, close to the largest underground station in Europe, Châtelet-les Halles. The Poste Group and its real estate subsidiary Poste Immo, which owns the site, have embarked on a vast program to modernize the building, adapting it to its times, opening it up to the neighborhood, and welcoming residents, tourists and new users.

No Image

Casa P / Orma Architettura

April 14, 2021 Paula Pintos 0

Originally the context of this project was relatively straightforward. The mission was the renovation of a small villa built in the 1980s, but without extension work or development of the existing volumes in order to avoid planning permission.

No Image

PERI Canteen / Studio ESW + Mühlich, Fink & Partner

April 13, 2021 Paula Pintos 0

PERI is an internationally leading producer and provider of formwork and scaffolding systems. The family company’s head office with about 1600 employees is located in Weißenhorn (Ulm) in Southern Germany. The heart of the PERI Campus where office, exhibition, and factory buildings come together is newly defined by the PERI canteen, which opened in 2017. It has become a meeting point with a non-hierarchical and communicative atmosphere, which generates a restorative break for every employee, client, and visitor. In order to illustrate the company’s identity, the canteen transports the PERI values in a visual and haptic way through architecture, fixture, and design.

No Image

Holly Water Cabin / Out of the Valley

April 13, 2021 Paula Pintos 0

Holly Water was built as a self-contained holiday retreat in the heart of Devon, UK, for clients keen to diversify their farmland. They sought to create a space that would invite its inhabitants into a close rela- tionship with the outdoors, while also providing the utmost comfort.

No Image

NOLISTRA Housing / LAN Architecture

April 12, 2021 Paula Pintos 0

Colors over the city. The Saint-Urbain block has now completed the urban development zone Étoile in Strasbourg. Located between the Saint-Urbain cemetery and the Parc de l’Étoile, bordered on one side by the broad avenue Jean Jaurès and on the other by the cross-border road E52, the new neighborhood appears as an urban Island, a colorful emergence in the horizontality of Neudorf’s landscapes.

No Image

Tourist Office of Blaye / Gayet-Roger Architects

April 9, 2021 Paula Pintos 0

The new Blaye Tourist Office faces the Vauban Citadel, a UNESCO World Heritage Site. The use of local stone was an obvious choice for the architects, who wanted an architecture that would dialogue with the history of its region thanks to material and the knowledge of its use. The project fits with finesse and conviction into a rich heritage context, without making any concessions to its contemporary design. The simplicity and sobriety of the building contrast with the historic facade and give the Tourist Office high visibility in the town. Its volumetry dialogues with the surrounding old buildings, while the openings and terraces offer different views of the Vauban Citadel.

No Image

11-19 Jane Street Apartments / David Chipperfield Architects

April 8, 2021 Paula Pintos 0

On the north-western edge of the Greenwich Village Historic District, Jane Street is characterised by a mix of red brick townhouses and larger apartment blocks, mainly dating from the nineteenth and twentieth centuries respectively. This new apartment building is located on a site previously occupied by a 1920s, two-storey parking garage. The six-storey building comprises basement parking, duplex townhouses, lateral apartments, and a penthouse with its own roof garden. Mediating between the different sizes of the surrounding structures, the inserted volume both respects the scale of the street and reflects its architectural context.

No Image

Antoine de Ruffi School / TAUTEM Architecture + bmc2 architectes

April 8, 2021 Paula Pintos 0

Housing 22 classrooms and common areas, this mineral monolith features strict geometry and spectacular volumes. Its light-colored concrete façades are sculpted, and the openwork of this thickness forms a colonnade on the port side and a grand staircase on the city side, creating the interplay of light and shadow in its embrasures. In contrast to the building’s envelope, the interiors are warm and comfortable thanks to the use of color and wood.