MELLOWER Seongsu Flagship-Store / NBDC


© In-Woo Yeo

© In-Woo Yeo
  • Architects: NBDC
  • Location: , Seongsui-ro 7-gil, Seongdong-gu, Seoul, South Korea
  • Architects In Charge: TSA Architects, ID STUDIO
  • Area: 380.0 m2
  • Project Year: 2017
  • Photographs: In-Woo Yeo

© In-Woo Yeo

© In-Woo Yeo

‘No past No future’

‘ Brooklyn ‘ in the United States , ‘ Hackney ‘in the United Kingdom and ‘ Seong-su ‘ in the Korea, which successfully led the rebuilding of the urban regeneration strategy through the preservation of the past.


© In-Woo Yeo

© In-Woo Yeo

Since 2010, ‘Seong-su’ has been designated as the ” City of Urban Renaissance Project ” in 2014. Reflecting the development of urban regeneration, which is not a general development, we agreed on the idea of reviving social and cultural functions through design, cultural and ecological environment, and the restoration of the urban economy.


Concept

Concept

Mellower also wanted to include their own specificity of the coffee and bakery in the first place, not to stay in the traditional Asian brand image.

Instead of breaking all of the old ones and creating new ones, we created new identities and designs in existing architectures and spaces, satisfying the needs of these clients and regions.


© In-Woo Yeo

© In-Woo Yeo

– Concept

‘Rejuvenation’

The concept of this project is Rejuvenation. It means being young again and recovering. In the light faded place can regain momentum again through penetrating novelty.


© In-Woo Yeo

© In-Woo Yeo

– Design

We wanted to show the design concepts through the look of this architecture’s exterior. And leave the frame of the building untouched, which was formerly a dyeing factory, inserted two creative boxes connecting the top and bottom of the building to create a new feeling. The white boxes is to liaise between external and internal place and contain the main features of the brand.


© In-Woo Yeo

© In-Woo Yeo

On the first box, the main function of the brand was extended from the downstairs to the upstairs by placing the coffee Bar and the roasting Room on the 1st floor and academy and office on the 2nd floor. Another independent box was placed in the bakery kitchen.


1st Floor Plan

1st Floor Plan

2nd Floor Plan

2nd Floor Plan

And the stairs connected two boxes showed the lively area by covering rainbow.


© In-Woo Yeo

© In-Woo Yeo

– Think

Existing buildings used external concepts to provide customers with free service.


© In-Woo Yeo

© In-Woo Yeo

And as the first flagship store of the Mellower was established in Seoul, we planed to place the creative boxes to make room for employees to build and spread their skills


© In-Woo Yeo

© In-Woo Yeo

– End

Hopefully, Mellower is ripe for new time to mature in the space that coexisting with the past and present.


© In-Woo Yeo

© In-Woo Yeo

【Free Cad Drawings Download Center】