No Image

Workshop Ricostruzione – The Youth Activity Center / MC A

July 13, 2020 Collin Chen 0

Architecture and function
The project is located on the outskirts of Quistello, Mantua and is part of the government’s redevelopment plan after the earthquake. The project includes a youth activity center and a 2,000-square-meter park. Although the public building is mainly used by young people under the age of 18, it is flexible enough to be used by businesses, individuals, college students and young people for the vents and meetings. This is a single-storey building divided into two areas, namely service space and activity space.

No Image

Workshop Ricostruzione – The Youth Activity Center / MC A

July 13, 2020 Collin Chen 0

Architecture and function
The project is located on the outskirts of Quistello, Mantua and is part of the government’s redevelopment plan after the earthquake. The project includes a youth activity center and a 2,000-square-meter park. Although the public building is mainly used by young people under the age of 18, it is flexible enough to be used by businesses, individuals, college students and young people for the vents and meetings. This is a single-storey building divided into two areas, namely service space and activity space.

No Image

Architectural Classics: Central Library, Ciudad Universitaria / Juan O’Gorman

July 9, 2020 Gerardo Cázares 0

The northern side of the Rectoría tower in the Ciudad Universitaria, the main campus of the National Autonomous University of Mexico, emanates a particular Mexican character. It is a classic example of modern architecture that integrates architecture with sculptural and pictorial elements that denote the university’s mission to carry and preserve knowledge, history, and Mexican cultural identity through the ages.

No Image

Recovery of the Cal Xerta Mill / taller 9s arquitectes

July 1, 2020 Valeria Silva 0

To revive. The intervention in the Cal Xerta mill aims to avoid the definitive loss of an old paper mill that was in disuse and in an advanced state of ruin, with the intention of locating  a paper interpretation center in a future, an activity traditional linked to the valley of the Bitlles river. The first phases of the intervention allowed to consolidate the building, rehabilitate the facades and adapt the ground floor and the old workshops. The structural consolidation has allowed to the creation of a new vertical communications nucleus, non-existent until then,  allowing the communication between  floors to be communicated and make the future museum tour possible. The action is born from an approach of minimal actions in order to take full advantage of the qualities of pre-existence and maximize them from the point of view of safety, habitability and energy efficiency.

No Image

ARTAVE/CCM Music School / Aurora Arquitectos

July 1, 2020 Andreas Luco 0

This project responds to a simple need: the connection between two existing blocks of classrooms. This vertical and horizontal relations are the context to create a space of encounter and relaxation for the students during breaks, as well as an exterior amphitheatre.

No Image

Langbos Children’s Centre / Jason Erlank Architects

June 22, 2020 Hana Abdel 0

Since 2015, Intsikelelo, a non-profit organisation, have worked directly with the Langbos community in the rural Eastern Cape of South Africa. Langbos is an undeveloped “informal settlement” with no formal housing, running water, roads, or electricity. Their work in Langbos began with community meetings and a door-to-door census to listen and learn from the community. From this research, a number of projects have been designed and realized including the construction of the Langbos Children’s Centre in 2018— a project that trained and employed local community members to construct a sustainably-designed centre to provide support to vulnerable children and families in Langbos.

No Image

99 Juta / Local Studio

June 21, 2020 Valeria Silva 0

99 Juta is Local Studio’s most recently completed project, and involves the creation of custom studio and exhibition spaces for some of Johannesburg’s foremost product designers, most notably the firm Dokter and Misses. Apart from studios, the project also included the creation of a bar at ground floor and a flexible event space on the top (third) level.

No Image

Art Barn House / Rowland+Broughton Architecture

June 21, 2020 Andreas Luco 0

Art Barn is designed for the purpose of philanthropy and displaying various forms of mixed media contemporary art. Sited at the edge of a steeply sloped mountainside, Art Barn is positioned so that the entry façade addresses a pastoral ranch meadow and the rear façade frames panoramic views of Aspen below. The design was predicated upon the vision of allowing a rural vernacular to rest naturally on the site.

No Image

Micro-Oasis Tambo Pintados Visitor Center / CONOR

June 17, 2020 Pilar Caballero 0

This work is located, crossing by the Pampa of “El Tamarugal” and in the middle of the driest desert in the world, as a support for the visitors of the Geoglyphs of “Pintados”. These tourists, who are in transit, arrive at this place by train, vehicle, bicycle or other transpiration means.