No Image

Charged Voids draws on Le Corbusier for multi-generational home in Chandigarh

May 25, 2020 Jon Astbury 0
Residence 1065 by Charged Voids

A prayer room occupies a white turret in this house in Chandigarh designed by architecture studio Charged Voids to reference the work of Le Corbusier. Called Residence 1065, the home is located in Sector 27 of the Indian city. Chandigarh was planned by Le Corbusier and features many buildings designed the Swiss modernist architect. Charged

The post Charged Voids draws on Le Corbusier for multi-generational home in Chandigarh appeared first on Dezeen.

No Image

Larch-clad house by RX Architects cantilevers over landscape

April 27, 2020 Jon Astbury 0
Druim by RX Architects

RX Architects incorporated part of an unfinished building into this house with a cantilevered upper story on the Rye Nature Reserve in East Sussex, England. Called Druim, the house was built over an existing foundation and ground floor. The previous owners of the site had been unable to secure permission for two planned properties due

The post Larch-clad house by RX Architects cantilevers over landscape appeared first on Dezeen.

No Image

Atelier Espaço P2 remodels Portuguese home with wood-lined interiors

April 24, 2020 Jon Astbury 0
Ti Clara by Espaço p2 Architects

Architecture studio Atelier Espaço P2 has refurbished this house in Ansião, Portugal, inserting wood-lined interiors into a building that has been in the owner’s family for three generations. Maintaining the building’s historical name of Ti Clara the small, single-storey home has been remodelled to create two bedrooms alongside a living, kitchen and dining space. New

The post Atelier Espaço P2 remodels Portuguese home with wood-lined interiors appeared first on Dezeen.

No Image

Steep gable defines barn-style house in rural England by Elliott Architects

April 20, 2020 Jon Astbury 0
North Bank by Elliott Architects

Elliott Architects has designed this barn-like house in the Tyne Valley, England, with double-height living space beneath a steep gable ceiling. The locally-based practice built the four-bedroom home, called North Bank, on the outskirts of a village in Northumberland. Despite its rural location, the house sits close to the road and has neighbours on three

The post Steep gable defines barn-style house in rural England by Elliott Architects appeared first on Dezeen.

No Image

BCHO Architects merges seaside guesthouse with the landscape

April 17, 2020 Jon Astbury 0
Jipyungzip by BCHO Partners

The concrete rooms of Jipyungzip, a guesthouse by BCHO Architects in South Korea, are sunk into a grassy shttps://admin.dezeen.com/wp-admin/post.php?post=1485288&action=edit#edit_timestamplope with flat roofs that form terraces overlooking the sea. Jipyungzip, also called Horizon Earth House, sits between a winding road and the coastline in South Gyeongsang. Seoul-based practice BCHO Architects built Jipyungzip for a local woman

The post BCHO Architects merges seaside guesthouse with the landscape appeared first on Dezeen.

No Image

School in Lisbon by ARX Portugal features rooftop playground

April 9, 2020 Jon Astbury 0
Redbridge School by ARX Portugal

Redbridge School in Lisbon by ARX Portugal is formed of two wood-framed buildings clad with metal, one featuring a playground on its roof. Located at two ends of a dense site, the new structures sit either side of a pre-existing building. “The building site was small and quite peculiar in shape – two opposite fronts

The post School in Lisbon by ARX Portugal features rooftop playground appeared first on Dezeen.

No Image

C+ Architects perches glass restaurant above dramatic mountain landscape

April 3, 2020 Jon Astbury 0
Floating Island Restaurant by C+ Architects

Floating Island Restaurant by C+ Architects features a glazed dining room on stilts cantilevering from a hillside overlooking mountains in Chongquing, China. Originally designed for the inaugural 2019 Wulong Lanba Land Art Festival, the restaurant is described by its creators as part-architecture, installation and exhibition. A footbridge with glazed balustrades leads from a winding mountain road

The post C+ Architects perches glass restaurant above dramatic mountain landscape appeared first on Dezeen.

No Image

Riverside visitor centre in China built around existing trees

April 1, 2020 Jon Astbury 0

A visitor centre for the village of Xiahuangyu, China, is formed of interconnected pavilions built around existing pine trees by DnA_Design and Architecture. Called Pine Pavilion, the project in Songyang County is made of wood, with big glass windows and doors looking out onto the Songyin River. Pine Pavilion includes a tearoom, shop, toilets, viewing

The post Riverside visitor centre in China built around existing trees appeared first on Dezeen.

No Image

Deltastudio converts concrete warehouse into minimalist family home

March 31, 2020 Jon Astbury 0

Architecture practice Deltastudio has turned a former agricultural warehouse in Italy into a house with a balcony framed with white curtains. Called Elena after one of its owners, the home sits in a chestnut grove overlooking the town of Caprarola in central Italy. The original warehouse had two storeys connected by an external staircase. “The

The post Deltastudio converts concrete warehouse into minimalist family home appeared first on Dezeen.

No Image

Marià Castelló designs Ibiza retreat formed of five bright white volumes

March 29, 2020 Jon Astbury 0
Ca l'Amo by Marià Castelló

Five slim white volumes linked by glass corridors, open patios and a pool form this retreat on the Spanish island of Ibiza, designed by architecture studio Marià Castelló. The home’s site is located on the island’s San Mateo plain where an undulating wooded landscape is broken up by flat clearings once home to agricultural activities

The post Marià Castelló designs Ibiza retreat formed of five bright white volumes appeared first on Dezeen.