No Image

Sky Boat / ZHY design studio

December 9, 2022 Collin Chen 0

Karst landform is distributed in places like Guangxi, Guizhou and Chongqing. Guangxi is the place with the most widely distributed karst topography. KARST, refers to the geological process that water acts on soluble rocks mainly with chemical dissolution, supplemented by mechanical actions such as water erosion, subsurface erosion and collapse. Guilin landscape is a typical manifestation of karst terrain. Geographical landscapes like karst caves and sinkholes are formed by erosion. Dashiwei sinkholes in Leye County are the largest sinkhole group in the world, which is acclaimed as the “World’s Sinkhole Museum”. The Yunhaitianzhou project is designed to experience such large-scale geographical wonders. The typical cases of viewing the large-scale geographical landscape of the canyon are as follows: The viewing platform of the Grand Canyon in Colorado, Arizona, the United States, and the suspended doughnut shape combines the soaring feeling of buildings with the tourism dynamic lines. Also, the buildings of the Shanxi Hanging Temple are integrated with the cliff wall, which is the representation of the Chinese landscape painting. The link between the cliff wall of Dashiwei sinkholes and the top of the mountain is covered with plants. So, tourists have to approach or exceed the cliff wall to experience the soaring feeling of the sinkholes. If the doughnut shape is adopted, huge support is needed at the rear to balance the front weight.

No Image

Dongcai Industrial Zone 7 and 8 Building Reconstruction / Diagonal Architectural Design

December 9, 2022 Collin Chen 0

Dongcai Industrial Park is a typical urban factory area in Shenzhen, the feature of this type is simple line distribution, high efficiency, homogeneity, extensive and monotonous. With the expansion of the urban circle and the transfer of the urban industry to the suburbs or other cities, the property owners and industry types in this area have become s decentralized and complex in constant renewal. The SMOORE headquarters is located in this area, which has been renewed over the past few years to gradually form the enclosed main campus. The Building 7#8#, which was renewed and designed by Atelier Diagonal is located outside of the main area and separated by the urban building.

No Image

Renovation of LUXELAKES A4 Art Museum / TEKTONN ARCHITECTS

December 8, 2022 Collin Chen 0

The renovation includes three areas: The Eco-art Museum, the A4 Gallery, and the entrance space of the A4 art Museum. As several areas are located on different levels, and they lack a physical or formal connection to each other, we needed to find logic:  in the fragmented spaces so that the spaces can be fully integrated into the functional areas of the current art exhibition center.

No Image

Blue Bottle Zhang Yuan Cafe / Neri&Hu Design and Research Office

December 5, 2022 Collin Chen 0

At the end of the 19th century, Zhang Yuan, the most famous garden of Shanghai, developed into one of the earliest public and commercial spaces in modern China, exemplifying and leading the emergence of a new Chinese urban lifestyle. In 2022, as Zhang Yuan reopens to the public after a complete rehabilitation of its historic buildings, Neri&Hu was commissioned by Blue Bottle to create a retail space in one of the old Shikumen typology residences. Coffee initiates a dialogue between Shanghai’s rich history and the contemporary urban social realm.

No Image

Blue Bottle Zhang Yuan Cafe / Neri&Hu Design and Research Office

December 5, 2022 Collin Chen 0

At the end of the 19th century, Zhang Yuan, the most famous garden of Shanghai, developed into one of the earliest public and commercial spaces in modern China, exemplifying and leading the emergence of a new Chinese urban lifestyle. In 2022, as Zhang Yuan reopens to the public after a complete rehabilitation of its historic buildings, Neri&Hu was commissioned by Blue Bottle to create a retail space in one of the old Shikumen typology residences. Coffee initiates a dialogue between Shanghai’s rich history and the contemporary urban social realm.

No Image

The Bronze Chariots Museum / Atelier Diameter

December 4, 2022 Collin Chen 0

Project Overview. In Lintong, Xi’an, Mount Li stretches hundreds of miles from east to west, immersed in a dark blue aroma, presenting a panoramic view from afar. On the vast plain slowly descending from the foot of the mountain towards its northern slope, stands a gigantic pyramid-shaped mound, solitarily yet proudly. This is the mausoleum belonging to the founder of the centralized imperial system in China that lasted more than 2,000 years – the First Emperor of Qin, Ying Zheng. The ambiance of the mausoleum survived the rapid urban development in modern China, and providentially keeps the landscape structure of mountains and plains as it was before the common era, projecting the ever-lasting charisma of the first emperor who conquered all the states and united China with unbounded confidence. The Mausoleum of the First Qin Emperor is one of the first Chinese heritage sites to be inscribed on the World Heritage List (1987). In the new century, the municipal government of Xi’an plans to build a museum dedicated to the conservation, exhibition, and interpretation of two pieces of a national treasure, the “Painted Bronze Chariots, and Horses”, and in the meantime, diverting as many tourists as possible from the world-famous Terracotta Warriors and Horses scenic spot. The two painted bronze chariots and horses were unearthed from the western edge of the mound, about 8 meters deep underground. Compared to the universally renowned grandness of the terracotta army, the bronze chariots are only half the real-life size. But to one’s amazement, the bronze artifacts with hyper-realistic style are assembled from thousands of delicate metal components. Its exquisite and ingenious craftsmanship represents the highest level of human manufacturing techniques from more than two thousand years ago. Between the inner and outer city walls of the mausoleum, a meters-deep huge historically formed (circa Ming Dynasty) gully (Yue Gou) offers the only feasible site for the museum – the gully precludes any possibility of burying cultural relics beneath, which forms an important reason for the National Cultural Heritage Administration to finalize the site selection after much deliberation. It is an extraordinary serendipity that the “Painted Bronze Chariots and Horses” gets to return to the foot of the mausoleum mound and once again accompany the world’s most mysterious emperor forty years after its excavation.

No Image

LUMINA 2 Offices / Gensler

December 3, 2022 Collin Chen 0

As part of the second phase of Henderson’s Lumina collection in Shanghai, Lumina 2 offers prime office space with ample access to outdoor space. It is an innovative lifestyle hub at Shanghai’s West Bund, aimed to create a lifestyle community that combines work, life, and leisure, with Star Canopy as its centerpiece. Lumina Shanghai is Henderson Land Group’s first prestigious commercial property in China under the ‘Lumina Collection. This development consists of two phases, a 280m landmark tower with prime offices and a retail podium, and a low-rise cluster of buildings with office buildings, retail pavilions, and public facilities. Lumina Collection is a mixed-use development that aims to redefine work/life balance through a synergy of experiences that lead to valuable connections and unlimited opportunities. Located along the Huangpu River, the Xuhui Riverside District is one of Shanghai’s core areas under development. This area, along with the Shanghai World Expo Exhibition and Convention Center site, and Qiantan Avenue will undergo major enhancement.

No Image

STUDIO 9 / AIM Architecture

December 2, 2022 Collin Chen 0

Studio 9 presents a new concept in furniture retail conceived with the design community at its heart, a space to meet, collaborate and progress. Situated on the ground floor of a former textile factory in a quiet street of JingAn’s district, a rich program of events centered around design and people brings the space to life, creating a new destination on Shanghai’s cultural scene. Taking its cues from the building’s former history and the rawness of its concrete structure, the design underscores the contrast between existing architecture and added elements that refine, organize, and soften. On the outside, a 6m high glass facade wraps the space, flooding it with daylight. On the inside, a grid formation of columns arranges into a U-shaped layout to create a core that connects two atriums in the center of the building, the design goal being to extend the showroom into the public part of the ground floor. Terrazzo flooring spans across both spaces and a moveable glass partition works as an ephemeral boundary that can open fully or partially to allow for a flexible from between the two sides.

No Image

A Rural Art Studio / Jumping House Lab

December 2, 2022 Collin Chen 0

Lifting the Four Corners of the Rooftop. Imagine a two-story house, with its four rooftop corners lifted up. More light is let in; the height of interior space becomes indefinite – some rooms are two stories high, some one and a half, and some close to the top ceiling are only half story high, and these spaces naturally transform into a living room, an art studio, a loggia, or an attic… The roof, defined by four curves, transforms into a patio featuring a double-curved structure, just like a courtyard opening up towards the sky. People can get together here on a clear summer night to enjoy the bright moon and the cool; on a wet day, this is also where rain gathers and gets drained out of the house from four waterspouts.

No Image

Caishi Campus of Jinan Licheng No. 2 Middle School / TONG YUAN DESIGN

December 1, 2022 Collin Chen 0

Origin. Established in 1958, Jinan Licheng No. 2 Middle School has grown from a typical rural middle school to a well-known Qilu school as the condensation of the educational culture amid China’s economic and social progress. Planning on the Caishi campus began in early 2020. Because the campus is located at the foot of Hu Mountain, the good natural ecological environment and humanistic environment inspired us to consider designing a green and low-tech campus that can integrate into nature.