No Image

Aspekt Office designs bright white store with “Nordic atmosphere” for Chinese lifestyle brand

February 25, 2021 Ali Morris 0
Wooden counter and white shelving in the OCE Copenhagen store interior by Aspekt Office

The minimalist, utilitarian interior of this store in Copenhagen by local studio Aspekt Office provides a neutral backdrop for the colourful clothing and homeware that it sells. Located on Niels Hemmingens Gade where it meets the city’s pedestrian shopping street Strøget, the OCE concept store occupies a building that dates back to 1736. OCE stands

The post Aspekt Office designs bright white store with “Nordic atmosphere” for Chinese lifestyle brand appeared first on Dezeen.

No Image

Guizhou Longtang Targeted Poverty Alleviation Project / gad·line+ studio

February 24, 2021 罗靖琳 - Jinglin Luo 0

Longtang village is located in Leishan County, southeast Guizhou Province. The unsophisticated Miao villagers have lived here for generations, following the simple and natural mode of life. However, Longtang, which is included in the list of traditional Chinese villages, gradually declined due to the decline of industrial development and hollow of the population, which led a large number of villagers to seek employment opportunities outside. Based on the comprehensive experience of line + in the field of rural revitalization, Sunac China and the Youcheng Foundation of the State Council Poverty Alleviation Office jointly entrust line + to go deep into Longtang and reshape the village.

No Image

UniFun Tianfu Chengdu / CLOU Architects

February 24, 2021 Collin Chen 0

The 42496.31 sqm UNIFUN Tianfu Chengdu is an online and offline architecture with a multi-media facade system and a large area of outdoor social space. CLOU architects aim to integrate architectural form and digital promotion into a coherent whole.

No Image

The Ranch Mine creates O-asis home in the Arizona desert

February 24, 2021 Jenna McKnight 0
O-asis by The Ranch Mine

Architecture studio The Ranch Mine built a courtyard house for a musician in Arizona with white stucco walls and solar panels paired with a Tesla home battery for power outages. The project, called O-asis, was built on an under-utilised, 1.6-acre site along a Phoenix mountain preserve. Designed for a pianist by local firm The Ranch

The post The Ranch Mine creates O-asis home in the Arizona desert appeared first on Dezeen.

No Image

Roma House / buro511

February 24, 2021 Valeria Silva 0

The main key concept for the development of the project was the forest on the site. When we first met with the customer on his land we saw high age-old pines and we got extremely inspired by them. So we discussed with the Client that our goal is to create and build a house that would be one with nature. There was also a request from the owner to build a house from environmentally friendly materials.

No Image

VHRS Family Vacation House / Broides architects

February 24, 2021 Hana Abdel 0

The two-level house is situated at the center of the lot, in a manner that each level enjoys a spacious yard. A decorative pool reveals a waterfall façade towards the entrance of the lot and is surrounded by an access ramp leading to the upper level of the house. The house entrance experience is accompanied by the murmur of water and the shadows of a Weeping Willow tree growing up from the pool. The entrance outdoor foyer functions as a front porch that overlooks the front garden and towards a patio that connects between both levels of the house and allows views between its various parts. An impressive staircase made of iron and wood is situated alongside the patio.

No Image

512 House / Traction Architecture

February 24, 2021 Andreas Luco 0

Situated on a narrow lot overlooking Seddon Channel and the Port of Tampa, the 512 House fronts a bustle of multi-modal activity – from sailboats and freighters moving up and down the channel, to cyclists and joggers speeding along the street, to small airplanes taking off and landing at a nearby airport. The house weaves its rich surroundings in and out of its spaces, its design both a reflection of its dynamic site and a portal through which to experience it. The building’s pared-down gable form echoes the pure geometries of the cylindrical silos and boxy warehouses across the channel. On the porches, flat bar-grate decking and railings made of metal netting evoke the intricate mechanics of machinery while providing sturdy yet transparent surfaces.