No Picture

Viewing Platform with Canopy and Amphitheater / OOO “ADM”

September 21, 2019 Pilar Caballero 0

The name of the Siberian town Divnogorsk located 35 km from Krasnoyarsk appeared from a word combination “divnye gory” meaning “amazing mountains”. And indeed the panoramic view from the riverfront captures the imagination! The opposite bank of the Yenisei River appears in front of the audience as a high wall of the spurs of the West Sayan Mountains with expressive rock formations and pine forests.

No Picture

Dutch House / Team Paul de Vroom + Sputnik

September 21, 2019 Pilar Caballero 0

In Wellton Park, a district in Moscow with a very high building density, the Dutch architecture firm Team Paul de Vroom + Sputnik has completed two apartment buildings with outspoken brick facades.
When the client requested “Dutch” architecture, the architects let themselves to be inspired by the Amsterdam School style of the early 1900’s, and re-invent it for a contemporary high-rise design.

No Picture

LLF House / Obra Arquitetos

September 20, 2019 Pilar Caballero 0

The project of the house sought to make the most of the relationship with the site, surrounded by vegetation and with an intense relationship between the interior and exterior space.

No Picture

Steam of Life Pavilion / JKMM Architects

September 20, 2019 Pilar Caballero 0

The circle-shaped Steam of Life Pavilion, co-designed by Helsinki-based JKMM architects and Sauna on Fire collective, was built at the Burning Man festival to offer a sequenced sauna experience as a deconstructed art installation.

No Picture

Valve Headquarters / Clive Wilkinson Architects + JPC Architects

September 17, 2019 Pilar Caballero 0

Valve Corporation’s new headquarters in Bellevue, Washington, consists of 135,500 square feet of office and amenity space spanning 9 contiguous floors for 500+ employees. The company’s steady growth, in addition to their recent expansion into VR (virtual reality) and hardware development, prompted the popular video game developer to relocate to the newly completed Lincoln Square, a 31-story mixed-use development just down the street from their previous offices. Working together with a Bellevue-based Executive Architect, JPC Architects, the Design Team at Clive Wilkinson Architects implemented a dynamic design solution that incorporated flexible, open workspace for the company’s software and hardware departments with a cafeteria, café spaces, gym and shower facilities, audio visual editing suites, a merchandise display room, a motion capture room, and various family play areas and rooms.

No Picture

Bosque Refuge / Bruno Zaitter arquiteto

September 17, 2019 Pilar Caballero 0

This project is part of the accommodation group of a hotel in the municipality of Balsa Nova in southern Brazil. Implanted about 200 meters from a geological fault where it is possible to see great part of the “Serra do Mar”, the Bosque Refuge is attached to an arboreal massif of native Atlantic forest. Surrounded by important natural elements, the project opens to nature by two large glass planes, characterizing it as a link between nature and the man-made refuge.

No Picture

ARTJAIL Offices / StudioAC

September 17, 2019 Pilar Caballero 0

Artjail is a new space in Toronto for an award-winning New York based creative visual effects boutique. Located within an existing historic industrial building in the west end of Toronto the goal was to insert a number of new spaces within an open plan that would house facilities for High-End VFX work in the advertising, social, film, music video and art world.

No Picture

Integrated Secondary School Berlin-Mahlsdorf / NKBAK

September 17, 2019 Pilar Caballero 0

Designing and building a school is always something special: It does not want to show under what financial, bureaucratic and administrative conditions public school buildings have to emerge. And it wants to convey a sense of openness, clarity, sovereign stability and clever wisdom to the students and teachers. Even from a good school building, the children take something into their lives – as from a good textbook.

No Picture

Paper Pavilion / PAN-PROJECTS

September 16, 2019 Pilar Caballero 0

Paper Pavilion is designed with upcycled wasted papers to develop the new sustainable design method. The pavilion was originally created for Copenhagen Art Fair (CHART) and it was redesigned and relocated permanently to Kunsthal Charlottenborg Museum locates in the heart of Copenhagen.