No Image

Hernan Landolfo tops courtyard house in Argentina with glass extension

February 22, 2020 James Brillon 0
Casa Juramento by Hernan Landolfo

Argentinian architect Hernan Landolfo has extended an apartment in Buenos Aires and reorganised the living spaces around a double-height atrium with an olive tree growing in the centre. Landolfo was enlisted by his clients to expand their living space to include a home office. He determined that the best way to increase the useable area

The post Hernan Landolfo tops courtyard house in Argentina with glass extension appeared first on Dezeen.

No Image

Mae Kao Canal House / EKAR & Full Scale Studio

February 22, 2020 Daniel Sánchez 0

‘Baan Rim Kao’ is a family home where the owner wished to open a coffee shop and a music school within the same property. The site is located next to a fifteen meters wide Mae-Kao canal, (the sub-canal from Mae-Ping river of Chiang Mai, Thailand) with more than ten large trees on the site. Inspired by the surrounding trees and water, the architect believed that there should be a unique way to reach the house. As such a typical front door to the living areas was replaced by a garden-room that leads its inhabitants to various spaces in the house.

No Image

PLC House / Catalina Lanza Castelli + AR Arquitectos

February 22, 2020 Pilar Caballero 0

On a large and with a slight drop land, in a quiet neighborhood and surrounded by green, a single-family house was planned where the design prevails in every detail and its functionality accommodates to the client’s need. Developed on a single floor, practicality, austerity and flexibility are the main components of the proposal, materialized through simple lines and pure forms.

No Image

Studio Morison builds thatched hideaway disguised as a haystack

February 22, 2020 Amy Frearson 0
Mother thatched hut by Studio Morison

Artists Heather and Ivan Morison have unveiled Mother, a thatched hut offering sanctuary and solitude in a Cambridgeshire nature reserve. Installed in the Wicken Fen Nature Reserve, Mother is a deceptively large sculpture, designed to look like the haystacks that were once found all over this part of England. Slender openings reveal that is is actually a

The post Studio Morison builds thatched hideaway disguised as a haystack appeared first on Dezeen.

No Image

Sumu Residence / Echo Design & Architecture

February 22, 2020 Paula Pintos 0

Neutral Tones and Warm Woods Create a Retreat from the Clamor of the City Streets. With tinted white walls, natural plank floors, and uncomplicated furnishings we sought to create a retreat from the clamor of New York’s streets. The renovation expanded the resident’s single bedroom apartment that was the rear half of the building’s third floor to now occupy the entire floor. With the challenge of designing a sanctuary within a tourist center of New York, we took inspiration from Scandinavia minimalism and Japanese interconnectedness.