No Image

Pizza 4P’s Hai Phong / Takashi Niwa Architects

April 14, 2021 Andreas Luco 0

Ark pavilion for Pizza 4P’s. Hai Phong is a logistics and industrial hub with the largest terminal port in Northern Vietnam. It is a port city at the mouth of the Red River, about 100km away from Hanoi. The project, named “Ark Pavilion for Pizza 4P’s” is designed as a standalone building at the corner of a large newly built shopping mall.

No Image

Morro da Manteiga House / LEIVA arquitetura

April 14, 2021 Andreas Luco 0

Customers came to us to fulfill an old dream: to build their own house in the countryside and live in the tranquility of the rural area, after returning from the capital Porto Alegre to the countryside. The pace and quality of life are different: being able to sit on the balcony and listen to the birds singing, being able to breathe the fresh air and sitting in the sun at any time of the day, moving the earth and even picking your own food. Resources were limited and so it was decided to make the construction by the Minha Casa Minha Vida program – track 01, program developed by the Brazilian government for low-income families, and this directed the project from the beginning: we could not do a project that would run the risk of the client not being able to complete it. And so we begin. The client had three wishes: he wanted the sunset view from his room, he wanted to use exposed brick and he wanted privacy.

No Image

Blues Head Office / Dehsar Works

April 13, 2021 Andreas Luco 0

The place where “Blues H. Office” is standing today, was simply occupied by a warehouse before. When “Blues” decided to shift their office right beside there warehouse, the primary plan was simple. They wanted to build a normal work space where they can accommodate 30 to 40 workstation. After building the foundation, they gave it a second thought and decided to do something different with it.

No Image

Sabará Apartment / Felipe Rodrigues Arquitetura

April 12, 2021 Andreas Luco 0

Following an analysis of the existing unit and client demands, the project’s primary focus was on the property’s main social areas. By observing the apartment’s original plant, we found a pressing need to unify the living room and dining room, which were partially compartmentalized. The kitchen’s layout was also questionable, presenting evident issues in proportion and circulation. As in a game of logic, with few movements of the dividing lines, the resulting space turned out to be very interesting. The premises of the project were therefore defined.

No Image

Sabará Apartment / Felipe Rodrigues Arquitetura

April 12, 2021 Andreas Luco 0

Following an analysis of the existing unit and client demands, the project’s primary focus was on the property’s main social areas. By observing the apartment’s original plant, we found a pressing need to unify the living room and dining room, which were partially compartmentalized. The kitchen’s layout was also questionable, presenting evident issues in proportion and circulation. As in a game of logic, with few movements of the dividing lines, the resulting space turned out to be very interesting. The premises of the project were therefore defined.

No Image

Sabará Apartment / Felipe Rodrigues Arquitetura

April 12, 2021 Andreas Luco 0

Following an analysis of the existing unit and client demands, the project’s primary focus was on the property’s main social areas. By observing the apartment’s original plant, we found a pressing need to unify the living room and dining room, which were partially compartmentalized. The kitchen’s layout was also questionable, presenting evident issues in proportion and circulation. As in a game of logic, with few movements of the dividing lines, the resulting space turned out to be very interesting. The premises of the project were therefore defined.

No Image

Steuerzentrale / Simon Freie Architekten BDA

April 12, 2021 Andreas Luco 0

The new construction of the control building was built within the property of the Bundeswehr. The building is used to manage complex electronic systems and equipment on an adjacent shooting range. The plot is 10m wide and 56m long and surrounded by 15m high protective walls on three sides. These walls enclose two shooting lanes running in parallel to the sides. You can access the 6.5 m wide and 47.5 m long structure via a street that lies 3m below. A partial basement at street level contains the building services, battery, and UPS rooms.

No Image

Bow Quarter Apartment / EBBA ARCHITECTS

April 12, 2021 Andreas Luco 0

EBBA have recently completed an ambitious refurbishment to an apartment located in an old matchstick factory in East London. The project includes the complete overhaul of a double height space in the converted factory building, opening up and extending the mezzanine to provide a generous flexible apartment. The renovation sought to maximise the small footprint by lining the edges with joinery and storage, allowing for an open plan arrangement with vertical lines that could increase the sense of volume.

No Image

Whitemud Equine Centre / Dub Architects

April 11, 2021 Andreas Luco 0

Project Overview. The Whitemud Equine Centre consists of 48 acres of land for equine activities including lesson programs for children and adults, therapeutic programs designed for persons with disabilities, and equestrian events. The new building consists of an indoor riding arena, spectator seating, stables, storage rooms, a classroom, and public washrooms. The facility is regularly used by children and riders using wheelchairs and is designed to extend principles of barrier-free accessibility to a building type that would not normally include them.