No Image

Athletes’ Village Plaza / Nikken Sekkei

September 27, 2022 Bianca Valentina Roșescu 0

Athletes’ Village Plaza: A Festive Space Created with Timber from Across the Nation. National Timber Support. A temporary facility constructed in the Athletes’ Village for the Tokyo 2020 Olympic and Paralympic Games, the Athletes’ Village Plaza was a ceremonial event space where athletes, media, VIPs, and guests could interact.

No Image

House in Nemu / KKAA YTAA

September 27, 2022 Bianca Valentina Roșescu 0

It is a compact weekend house built in Ise-Shima National Park. The surrounding area is dotted irregularly with private villas, corporate resorts, and standard housing for permanent residents along the winding road. It’s not a bad place for the owner who wants to spend a relaxing time in a place full of nature with a view of the sea, I felt a sense of incongruity in this townscape without a sense of unity that suddenly appeared in the wilderness of the national park. The southeast side of the site is a cliff about 30m above sea level, and the bottom of the cliff reaches the sea as it is.

No Image

VUx House / 85 Design

September 27, 2022 Bianca Valentina Roșescu 0

There are many housing projects with small plots of land in Vietnam, mostly in urban areas due to the high population density. These land lots are suitable for the income majority. However, its narrowness comes with many weaknesses. The two biggest problems are lack of light and ventilation; especially when combined with the extremely hot and humid tropical climate. Therefore, these projects require Architects’ solutions to solve these problems.

No Image

Ton Villas / RDMA

September 26, 2022 Bianca Valentina Roșescu 0

Featuring four guest houses and two spacious meeting halls overlooking a giant fishpond, the Ton Villas were designed for a client who likes to entertain large groups of people. The 3,500sqm property also features a large dining area and a lounge where guests can get together and mingle through games and music.

No Image

HAUT Amsterdam Residential Building / Team V Architecture

September 26, 2022 Bianca Valentina Roșescu 0

HAUT, a residential tower, is a prototype for building innovative and environmentally-friendly high-rise timber structures. The team – Team V Architecture, Lingotto, Arup, and J.P. van Eesteren – built an ambitious sustainable building: a timber skyscraper, with 21 floors one of the tallest timber towers in the world. Never before has this highest sustainability rating – BREEAM Outstanding – been awarded to a residential building in the Netherlands.

No Image

Bakish House / AK. Architecture Studio

September 25, 2022 Bianca Valentina Roșescu 0

Sitting on a plateau at the base of Mount Lebanon, the AN Guesthouse embraces its landscape by inviting nature into the house. The U-shaped layout is centered on a lush garden, facing the valley and the beautiful views of the mountains. The functionality of traditional Lebanese houses and Japanese courtyards are the core of the house’s spirit. Its courtyard typology creates an interface between the six bedrooms and living quarters. The courtyard is also the “green heart”, shared and accessible by all the rooms around it, rendering it the key element of the project.

No Image

Willis Tower Repositioning / Gensler

September 24, 2022 Bianca Valentina Roșescu 0

Willis Tower has been an American architectural icon and centerpiece of the Chicago skyline since 1973. In 2015, a massive mixed-use redevelopment of the site began, seeking to re-envision the tower “from street to sky.” In 2021, this transformation of the 110-story property was finalized, marking the completion of the biggest restoration project in the building’s history. Willis Tower may have been built in an era of single-use buildings and urban flight, but its next iteration consists of a modern mixture of uses with active streetscapes — welcoming to all.

No Image

Seoul National University South Forest Research & Education Center / TAAL Architects

September 23, 2022 Bianca Valentina Roșescu 0

Making a contemporary autogenous vernacular architecture. Resonant with the nature, architecture that mediates human and climate: Located outskirt of beautiful Baegun Mountain, the meaning of SNU Southern Forest Education & Reseach Center should not be limited to secure space for the collection of Korean native plants, propagation, conservation, research, management, exhibition, and education nor be confined to a banal green slogan “Go back to Nature” as opposed payment

No Image

Haven The Eternal Experience Pavilion / Rnd Earth

September 23, 2022 Bianca Valentina Roșescu 0

With a scenic view, the bowl-shaped contour site is located at Peermade, Kerala, India. The level difference of the site is about 1m to 4 m which continues down to a deep valley. The natural landscape adds beauty to the site which has lots of banana trees and a few other kinds around. The climate of the site is mostly misty and it rains 9 months a year continuously. Also, a small drain runs through the site which helps in directing the natural flow of rainwater down.

No Image

Family House at Rašovka / Atelier SAD + Iveta Zachariášová

September 23, 2022 Bianca Valentina Roșescu 0

The family house at Rašovka is located on the southern slope of the Ještěd ridge, at an altitude of 600 m above sea level, with a wonderful view of the scenery of the Bohemian Paradise. The view and the integration of the interior spaces into the landscape were one of the main motifs driving the house design process. The landscape is open, passable, and dominated by flowering, unfenced meadows. The floor plan of the rectangular house of approximately 22.5 x 7 m is oriented along the contour line. Along the northern side of the property, there is a road on top of an embankment to which the house had to be connected. A part of the building’s roof is therefore drive-on, intended for parking vehicles. The ground floor and the main area of the garden are then 4.5 m below road level. A greater part of the building is covered by a saddle roof with a variable pitch ranging from 43° to 30° on the eastern gable. The slender mass of the house cuts diagonally into the steep slope of the road, and the ridge seems to slope down into the garden.