No Image

Pithouse in Kikuna / atelierco

November 30, 2021 chlsey 0

Confronting the land on which architecture was built – This is the renovation of a wooden building that stands on the site of a shell mound that bears traces of the early Jomon period, about 15,000 years ago. The building was built as a share house (six rooms), but it was sold three years later.

No Image

Laughter Hair Salon / SIDES CORE

November 29, 2021 chlsey 0

The north entrance faces a main road and features a wide, open space with high ceilings. The south end of the salon has a mezzanine level that rises 1580mm above the main floor. From the high windows, cutout views of the sky are visible. We designed this salon to take full advantage the space, which occupies the full length of the building from north to south. 

No Image

Curtain Call Apartments / Todot Architects and Partners

November 28, 2021 chlsey 0

The White Curtain Reveals Its Presence in the City. The site is surrounded by neighboring buildings on three sides and only one side is revealed towards the road. We designed a building that reveals its presence as a white curtain in the urban setting. Within the building, a café and multi-family housing coexist, and inevitably, hierarchy of lessor and lessee is created. By incorporating a white-curtain-like façade, we tried to alleviate the spatial and visual hierarchies to express a welcoming gesture to visitors and residents.

No Image

Concrete Library / AGIT STUDIO

November 24, 2021 chlsey 0

“The library house is reached through a 30-meter dead-end alley. The existence of this narrow and long alley alone seems to remind someone of romance and curiosity, and someone of unpredictable difficulties. The angle that the site can give is limited, so the picture does not show the solid library house sitting with the yard. As you inadvertently walk along the quietly open gate, the gradual experience of encountering a library house unexpectedly is real.“

No Image

Concrete Library / AGIT STUDIO

November 24, 2021 chlsey 0

“The library house is reached through a 30-meter dead-end alley. The existence of this narrow and long alley alone seems to remind someone of romance and curiosity, and someone of unpredictable difficulties. The angle that the site can give is limited, so the picture does not show the solid library house sitting with the yard. As you inadvertently walk along the quietly open gate, the gradual experience of encountering a library house unexpectedly is real.“

No Image

Pintasan Saloma Bridge / VERITAS Design Group

November 22, 2021 chlsey 0

The Pintasan Saloma is a pedestrian bridge opened to the public in February 2020 in Kuala Lumpur, Malaysia. This seamless link connects two prominent destinations: Kampong Bharu (New Village), the traditional Malay enclave; and the Kuala Lumpur City Centre (KLCC), the modern Central Business District (CBD); formerly separated by the Sungai Klang (Klang River) and the six-lane Ampang Kuala Lumpur Elevated Highway (AKLEH).