No Image

Ephemeral House / NAAD

June 29, 2020 Cristian Aguilar 0

Ephemeral House is a renovation project of a 100-year-old wooden building located in the center of Kyoto, Japan. The client, who is in his twenties and lives alone, asked for a temporary dwelling. Our intent in this project is not only to generate an appropriate atmosphere for a living but also to avoid hierarchical dichotomy between past and present, through that creating a space that has a rich sense of transience and festivity.

No Image

Town House in Antwerp / Sculp[IT]

June 27, 2020 Cristian Aguilar 0

A town house ready for the next century. The façade keeps its historical function and bourgeois radiance, neatly in line. The contrast with the rear is ample. All incorrect additions are replaced by a unit of space and light. Daylight and contact with the garden are introduced. The simple, contemporary glass rear has the world’s largest pivoting window – 3 meters wide by 6 meters high – and makes this house ready for the future.

No Image

Chipakata Children’s Academy / Susan Rodriguez + Frank Lupo + Randy Antonia Lott

June 3, 2020 Cristian Aguilar 0

The Chipakata Children’s Academy is a new primary school in Zambia, Africa. It is the first initiative of the 14+ Foundation, a New York City-based non-profit organization established in 2012. The design for the new school has realized the Foundation’s mission to develop, build and operate schools and orphanages in rural African communities. The site in Chipakata Village is approximately 100 kilometers east of Lusaka, Zambia’s largest city.

No Image

Alvega Canoeing Center / ateliermob

May 23, 2020 Cristian Aguilar 0

With the same area and volume of the previous building, the new Canoeing Center is also located at the river beach of Alvega. Its proximity to the Tagus river, in a regularly flooded area during the winter, determined its position, raised above ground level – increasing the ground permeability –, and the coating of its walls, with a solution of black recycled plastic profiles, able to resist the impact of objects that might be dragged by the river, being permeable to the water flow simultaneously.

No Image

Alvega Canoeing Center / ateliermob

May 23, 2020 Cristian Aguilar 0

With the same area and volume of the previous building, the new Canoeing Center is also located at the river beach of Alvega. Its proximity to the Tagus river, in a regularly flooded area during the winter, determined its position, raised above ground level – increasing the ground permeability –, and the coating of its walls, with a solution of black recycled plastic profiles, able to resist the impact of objects that might be dragged by the river, being permeable to the water flow simultaneously.

No Image

Residence in Megara / Tense Architecture Network

May 22, 2020 Cristian Aguilar 0

The house is a frugal yet decisive answer to the need for a family shelter in the midst of a rather recluse site. It is articulated through the creation of two interior courtyards, while the interconnection of its open and closed spaces is served by two juxtaposed corridors -a glass-roofed and an open-air one. Its courtyards and living spaces remain inscribed in an austere, yet perforated triangle. Two of its trapezoid, inclined sides retain a deliberate protective massiveness while the third, rectilinear one opens up to the magnetic view of the opposite mountain.

No Image

Writer´s Retreat / Architectare

May 16, 2020 Cristian Aguilar 0

Built to be a writer´s retreat in the middle of nature, the building was designed under the symbol of the cave. The symbolism of the cave is very broad and diverse. It suggests shelter, self-knowledge, return to basics, reflection, pregnancy, growth, freedom through thought and many other meanings that can be found in ancient people´s mythologies and suggest the use of this building as much as a shelter as an ideas’s instigator.

No Image

Somjai House / NPDA studio

May 11, 2020 Cristian Aguilar 0

The house was mainly designed as a home after retirement for the owner and, at the same time, it also serves as a reception for Coco-NutNume resort where family, friends and guests can stop by and have a good time.