No Image

Writers’ Cottage 2 / JVA

June 26, 2020 Daniel Sánchez 0

This small annex is located in the garden of two professionals in a residential area on the outskirts of the city. The clients wanted a place that would give them space and quiet to focus on their writing and work. At the same time they wanted a view that could somehow remind them of their native West-Norwegian landscapes, this in spite of the site’s location only offering views towards a parking lot and a train station. Their intention was that the project would work as an alternative to a cottage in the countryside.

No Image

Fine Arts Museum of Asturias / Francisco Mangado

May 25, 2020 Daniel Sánchez 0

The project addresses the whole complex, including the future of the Velarde Palace and the Casa Oviedo-Portal. Only through such a comprehensive approach can the optimal functioning of an institution as important as the Fine Arts Museum of Asturias be guaranteed.

No Image

Aireys House / Byrne Architects

May 18, 2020 Daniel Sánchez 0

Aireys Inlet is a small coastal village known and loved for its quiet casual nature, a counterpoint to the higher density development creeping along the coastline from Torquay. For this project, we were fortunate enough to have a site high on the cliff line with spectacular views to the famous Aireys Lighthouse, Eagle Rock, Lorne, and the ocean beyond.

No Image

Red Rock House / Anmahian Winton Architects

April 11, 2020 Daniel Sánchez 0

This home is located in a small Berkshires township on a densely wooded, 16-acre property. The site initially afforded no views and little sun penetration, its topography defined by a steep slope, a vertical rock ledge along its east edge, and a creek prone to seasonal flooding to the west. These dramatic elements informed the siting of the buildings and the ways that landscape, views, and daylight could be integrated into the design.

No Image

Obumex Outside / Govaert & Vanhoutte Architects

April 11, 2020 Daniel Sánchez 0

The new volume is a natural extension of the massive existing buildings. Key materials are concrete and lots of glass, which create an openness, where interior flows seamlessly into the exterior. The concrete guides the visitors’ view towards the outside and also forms a neutral background for the furniture. Walking through the showroom, it almost feels like being outside. This exterior feeling is also strengthened by the swimming pool, which lies on the full length of the building and around the big surrounding L-shaped terrace. 

No Image

Silver House / Dwek Architectes

March 14, 2020 Daniel Sánchez 0

Kefallinia. Cephalonia. The island was even described by Homer in ancient times. Its backbone culminates in a peak 1,628m high, in the midst of the Ionian Sea. Seen from the mainland, it surges out of the blue depths in an intense light, often coiffed with a veil of clouds. So when the opportunity arose to build a house facing this spectacle, the choice was obvious. The subject would of course be the island, framed by the house. From the initial sketches until its completion, the plans were developed around the view. From the terraces, the sitting room, the dining room, kitchen, bedrooms and bathrooms, the living space was oriented towards this fascinating seascape, which the architecture emphasises, making it even more theatrical.

No Image

Go House / Agustin Landa Ruiloba

February 23, 2020 Daniel Sánchez 0

GO House is located west of the city of Monterrey, in the upper part of a subdivision, a site facing north. The commission was to make a house that would take maximum advantage of site conditions, mainly wind and views, with a limited budget.

No Image

Mae Kao Canal House / EKAR & Full Scale Studio

February 22, 2020 Daniel Sánchez 0

‘Baan Rim Kao’ is a family home where the owner wished to open a coffee shop and a music school within the same property. The site is located next to a fifteen meters wide Mae-Kao canal, (the sub-canal from Mae-Ping river of Chiang Mai, Thailand) with more than ten large trees on the site. Inspired by the surrounding trees and water, the architect believed that there should be a unique way to reach the house. As such a typical front door to the living areas was replaced by a garden-room that leads its inhabitants to various spaces in the house.