No Image

Inayoshi Office & House / TSC Architects

July 11, 2020 Hana Abdel 0

It is a complex use building of office and housing in Nissin city, Aichi Prefecture, Japan. The client is a construction company specializing in “wooden house” while long rooted in local. There are three major things that I felt to have to realize when I proceeded with this project. ① To be a building that will become a landmark in the area. ② The way of thinking about “house making” is appearing in architecture. ③ A house where the client after retirement can live peacefully as their final abode.

No Image

Black Perch House / Vastu Shilpa Consultants

July 10, 2020 Hana Abdel 0

Black Perch is the extension and refurbishment of an existing, 40 year old bungalow, located in a tight urban fabric, using most of the permissible ground cover before the extension was added.  As no other space was available, the extension is placed on top of the existing, split level building. It adds a large living room with a kitchenette and a study cum guest room to the top of the house.  All spaces overlook a large open to sky courtyard, which steps down the existing sloping roof.

No Image

Exofood Retail and Lab / space+craft

July 9, 2020 Hana Abdel 0

Exofood Thailand is a smart and new future-forward thinking small business based in Bangkok, Thailand . It is established by a small young group of people who are interested in smart and sustainable farming system in the city context. With limited space, “vertical farming” become key concept that can provide spaces for food productions in the big city such as Bangkok. They are focusing especially on insects which are one of the biggest protein sources for animals and human. This business become more and more important after covid19 and food shortage in the near future.

No Image

Temple of Steps / Sameep Padora & Associates

July 9, 2020 Hana Abdel 0

The brief was to design a temple for the residents of villages around Nandyal. In the dry terrain of Nandyal, the main concern was to provide a space which would marry the socio-cultural expectations of a temple with the ecological framework and dynamics of and around the site. The immediate context of Cotton and chilly farms in the region were fed by a natural canal system which had dried up.  

No Image

Ortho Residence / APOLLO Architects & Associates

July 8, 2020 Hana Abdel 0

This ranch-style home is located in a quiet suburban neighborhood in the Kanto region. The clients purchased the tiered, irregularly shaped lot as a place to spend meaningful time as a family. They wanted courtyards to play a big part in their home life, and to fulfill that request, the design makes use of the distinctive property shape and topography.

No Image

Roof Square / HG-Architecture

July 8, 2020 Hana Abdel 0

The city of Seoul is in the process of creating a public space for local community to use in the area by utilizing the lower space of the overpass, which is relatively unusable in cities with insufficient space. This project is a pilot project, and it is a project to improve the living environment and urban landscape of the region by changing the underpass, which was shadowy and desolate, a lively and vibrant environment.

No Image

R/URBAN DESIGN OFFICE / R/URBAN DESIGN OFFICE

July 7, 2020 Hana Abdel 0

Two roads were there. A wide road with traffic and a narrow alley in a residential area. The new office space for R/URBAN DESIGN OFFICE LLC was planned between these two contrasting roads. Originally, it was divided into a commercial tenant space facing the wide road and a residential space facing the narrow alley. By removing the wall in between and integrating them into one section, an open workplace was realized where wind, light and people pass through.

No Image

House of Yoshikawaminami / wipe

July 7, 2020 Hana Abdel 0

This architecture is the husband’s popular Chinese restaurant, his wife’s hair salon and their home. In the case where each store in a different business format and a private residence coexist, the 1st floor is each store and the 2nd floor is their house. The gable roof type was divided into two to create a courtyard, and each store had a good sense of distance.

No Image

Saar Pool & Spa for a Private Residence / Vastu Shilpa Consultants

July 7, 2020 Hana Abdel 0

The project is the underground extension to an existing residence in Ahmedabad, India. The brief asked for a recreational area with a lap-pool, gym and spa, while retaining most of the garden around the house. To achieve this the extension was placed underground, where it connects directly to an existing basement entertainment area. Here the pool forms the new main central element. The spa floats on it like a lantern. Its ribbed glass louvers can be used to control the degree of privacy.

No Image

Park Roof House / MDA Architecture

July 7, 2020 Hana Abdel 0

The house was designed based on the owners’ aspiration: at once a serene place for weekend relaxation and a precinct filled with greenery, light and absolute privacy. Therefore, the design team decided to separate the house into 2 parts with a twist of split-level arrangement to create privacy and optimize the space of the internal frontage. As this area is used for many mobility activities, each balcony and set of stairs is particularly customized and vary from floor to floor to avoid repetition in moving and maximize the utilization.