No Image

The Reception of Jiufeng Village / Rural Culture D-R-C

December 7, 2019 舒岳康 - SHU Yuekang 0

Jiufeng Village is located on the North-Peak Mountain (BeiFeng) of Fuzhou, surrounded by picturesque hills and streams, known as “the rear garden” of this city. It is a hot spot for Fuzhou people to spend their weekend in nature. However, the space for tourists is limited in Jiufeng Village because of its mountainous terrain. The primary problem should be solved by our design is how to use the limited space to enhance the reception capacity on weekends, in the mean time, provide an effective public space for locals on weekdays.

No Image

Sifangli Homestay / Wall Architects of XAUAT

December 6, 2019 舒岳康 - SHU Yuekang 0

Background
In 2009, Min Le Yuan area inside Xi’an City wall constructed in Ming dynasty was demolished and transformed into a mixed commercial and residential urban block. In recent years, with the relocation of the city’s commercial center to the outside of the Ming city wall, the commercial vitality of the region has declined sharply. However, the emergence of the Internet economy has brought new possibilities for the development of the area. A large number of small businesses have settled in and the business model has been spontaneously updated. At the same time, the adjacent railway station and subway station as an important gathering place improve the growth of new business formats. In this context, our client proposec to transform a 40 square meter apartment into a short-term lodging.

No Image

The Tasting Room / GE Space Design

December 5, 2019 舒岳康 - SHU Yuekang 0

In Chengdu, a capital city in the southwestern China known for its laid-back lifestyle, there is such a cocktail R&D workshop & bar. The client’s emotional preference and rich experiences as a bartender convince the designer to create a novel project, in which the place is converted from an innovative cocktail workshop to a cozy and styled bar according to time shift in a day.

No Image

Haiyang Village / EXH Design

December 3, 2019 舒岳康 - SHU Yuekang 0

Haiyang village is located two hours south of the city of Wuhan, within a hilly, wooded terrain interspersed with ponds. Today, the young population of such rural villages are hired as workers in the city. As a result, the potential of the villages is declining, as the remaining elders have neither the strength nor the capital to innovate.

No Image

Rehe Valley Sky Yard / gad

December 1, 2019 舒岳康 - SHU Yuekang 0

“Travel is the best medium for pleasure and romance”, vacation allows people to occasionally get off the track of daily life, gain the freshness of life again when traveling, and harvest the experience of B-side life in the natural wild delight.

No Image

SeibmacA Xi’an Dahua Store / Shangzhai Liangying Design

November 30, 2019 舒岳康 - SHU Yuekang 0

The project is located in Xi’an Dahua 1935 Industrial Park. The shopping mall was transformed from the original Changan Dahua Textile Factory. It inherits the precious modern industrial civilization and integrates the comprehensive functions of modern social cities. It is positioned to cover the Dahua Museum. Small theater clusters, cultural and art centers, boutique hotels, specialty restaurants, shopping districts, and other cultural commercial malls with multiple functions, diverse cultures, and diverse consumption.

No Image

Chengyuan Garment Office Building / Masanori Designs

November 29, 2019 舒岳康 - SHU Yuekang 0

This project is the renovation of an office building in the headquarters of Chengyuan Garment, approached by Masanori Designs. The business owner is a young entrepreneur. She hoped that the renovated building could satisfy more functional demands, fit the trend of the times, rejuvenate the factory, and convey the company’s brand management philosophy of advancing with the times and pursuing quality and internationalization.

No Image

WE SHARE Micro-Nest / Qingdao Tengyuan Design

November 29, 2019 舒岳康 - SHU Yuekang 0

WE SHARE Micro-Nest, a public good community construction practice project of initiated by architectural design institute, aims to build city furniture for citizens to share. Designers hope to attract public participation through the construction of this micro “City Plug-in”, make more contributions to the urban public service along with the participation, and generate a sense of responsibility for the community, so as to activate the spiritual vitality of the whole area. Micro-Nest carries the street memory and creates the unique charm of the community. Designers hope to provide the citizens with a platform for sharing resources through city plug-in.