No Image

TOKI+LIM Beauty Salon / kfuna

September 22, 2021 Valeria Silva 0

Peaceful coexistence. This beauty salon is located at Singapore’s famous hotel, Raffles Hotel. The characters in the name TOKI (日月) + LIM are sun and “moon.” In Japanese, toki means time. The clients were KANTARO SUZUKI and Tan Eng Chong of LESS IS MORE (LIMhair). Their desired order was “to allow the beautician and the customer to spend a relaxing time in a one-on-one space” and “to have a high-quality atmosphere that does not impair the atmosphere of the Raffles Hotel.”

No Image

On The Hill House / Narofsky Architecture

September 22, 2021 Valeria Silva 0

The site for this waterfront residence is located on the Great Neck Peninsula, facing west to views of NYC and the borough bridges. When purchased, there existed a 50-year-old house and pool structurally condemned which required immediate removal. Once the site was cleared, a year was devoted to stabilizing the seawall and hill to accommodate the newly proposed home.

No Image

De Zonnepoort / evr-Architecten

September 19, 2021 Valeria Silva 0

Originally, the school was a mashup between rather invisible outbuildings and supplementary wings resulting in a labyrinth of rooms, some even without daylight. The new organization on-site will only keep the main building central on the plot. With this design, we thrive for an open and communicative unity connecting both the site itself as well as the direct urban surroundings.

No Image

Le Refuge KE01 / Gayet Roger Architects

September 17, 2021 Valeria Silva 0

Located on the dunes of Keremma in Brittany (France), in the North Finstere region, in the middle of a wooded area with tall cypress trees protecting it from the sea winds, this small wooden house on stilts seeks to blend into the surrounding landscape.

No Image

Cabana / Liga Arquitetura e Urbanismo

September 15, 2021 Valeria Silva 0

Compact and functional, the Cabana is premised on living a unique and timeless experience, making it a refuge in the midst of the chaos of modern life. It was designed so that it can fit in any space and location, always thinking about having the least possible interference with the environment, whether in the choice of materials or at the time of implementation.