No Image

Vaulted roof lights direct daylight into plywood-lined extension by Bradley Van Der Straeten

June 18, 2021 Alyn Griffiths 0
The studio added a brick extension

Architecture studio Bradley Van Der Straeten has renovated and extended a Georgian house in north London, adding four brick volumes containing new spaces including a dining area topped with vaulted roof lights. The client asked the studio headed by George Bradley and Ewald Van Der Straeten to reorganise and expand the living spaces of the end-of-terrace

The post Vaulted roof lights direct daylight into plywood-lined extension by Bradley Van Der Straeten appeared first on Dezeen.

No Image

Child Studio channels peep show booths of London for Soho glasses shop

June 13, 2021 Ali Morris 0
Cubitts eyewear store by Child Studio

Featuring linoleum floors, Formica-clad walls and a deep red basement, Soho’s peep show booths served as inspiration for the atmospheric interior of this London eyewear store by Child Studio for spectacle-maker Cubitts. Perched on the corner of Marshall Street in London’s Soho neighbourhood, the store occupies one of the early 19th-century buildings that form the

The post Child Studio channels peep show booths of London for Soho glasses shop appeared first on Dezeen.

No Image

Adam Richards Architects tops floating Cheese Barge with patinated copper roof

June 10, 2021 James Parkes 0
The boat has a copper roof

London architecture studio Adam Richards Architects has designed a boat informed by architect James Stirling’s Venice bookshop for a floating cheese-focused restaurant in London. Permanently moored in Paddington, the barge was commissioned by British Land as the home for The Cheese Bar restaurant. The Cheese Barge was built by Adam Richards Architects after a competition was held by the developer.

The post Adam Richards Architects tops floating Cheese Barge with patinated copper roof appeared first on Dezeen.

No Image

Counterspace combines abstracted fragments of London for carbon-negative Serpentine Pavilion

June 8, 2021 Tom Ravenscroft 0
Serpentine Pavilion

South African studio Counterspace led by architect Sumayya Vally has unveiled a pink and grey structure built from elements informed by buildings in London as this year’s Serpentine Pavilion. The coronavirus-delayed structure designed by Vally was designed to reference informal meeting spaces in areas of London that have large migrant populations. “My practice, and this pavilion,

The post Counterspace combines abstracted fragments of London for carbon-negative Serpentine Pavilion appeared first on Dezeen.

No Image

Hollie Bowden channels the ambience of dimly lit gentlemen’s clubs for London office

June 8, 2021 Ali Morris 0
Mandeville Place London office by Hollie Bowden

London’s gentlemen’s clubs informed the rich material palette of dark stained oak, aged leather and natural textiles in this London office interior by Hollie Bowden. Spread across two floors of a stately Georgian townhouse in the centre of Marylebone, the office features a subtle blend of textures, classic furniture design and bespoke furniture. It includes

The post Hollie Bowden channels the ambience of dimly lit gentlemen’s clubs for London office appeared first on Dezeen.

No Image

Watch a swimmer in London’s fully transparent Sky Pool

June 7, 2021 Tom Ravenscroft 0
Sky Pool

This video shows a swimmer in a transparent swimming pool made entirely from acrylic panels that was recently built between two buildings in London. Spanning two buildings at the Embassy Gardens development in Battersea, the 25-metre-long transparent pool allows swimmers to see the ground 35 metres below. Named Sky Pool, the swimmable bridge was designed by architecture

The post Watch a swimmer in London’s fully transparent Sky Pool appeared first on Dezeen.

No Image

Fully transparent Sky Pool connects two housing blocks in London

June 4, 2021 Tom Ravenscroft 0
Sky Pool at Embassy Gardens in Battersea by HAL

Architecture studio HAL has created a transparent swimming pool bridge between two buildings at the Embassy Gardens development in Battersea, London. Named Sky Pool, the 25-metre-long swimming pool is made entirely from acrylic panels, allowing swimmers to look directly down to the ground 35 metres below. HAL designed the pool, described by the studio as

The post Fully transparent Sky Pool connects two housing blocks in London appeared first on Dezeen.

No Image

Barozzi Veiga designs reflective university building at London’s Design District

June 3, 2021 Cajsa Carlson 0
Barozzi Veiga Design District London

Spanish studio Barozzi Veiga has completed an aluminium-clad building for Ravensbourne University London at the Design District in Greenwich. Barozzi Veiga’s design for Ravensbourne University London’s Institute for Creativity and Technology is the first building to open in the new Design District on the Greenwich Peninsula in south London. The studio is one of eight different architecture

The post Barozzi Veiga designs reflective university building at London’s Design District appeared first on Dezeen.

No Image

Barozzi Veiga designs reflective university building at London’s Design District

June 3, 2021 Cajsa Carlson 0
Barozzi Veiga Design District London

Spanish studio Barozzi Veiga has completed an aluminium-clad building for Ravensbourne University London at the Design District in Greenwich. Barozzi Veiga’s design for Ravensbourne University London’s Institute for Creativity and Technology is the first building to open in the new Design District on the Greenwich Peninsula in south London. The studio is one of eight different architecture

The post Barozzi Veiga designs reflective university building at London’s Design District appeared first on Dezeen.

No Image

dMFK Architects creates nostalgic office interior in former 1960s medical lab

May 31, 2021 Ali Morris 0
Fitzroy Street for Derwent London by dMFK

London firm dMFK Architects has transformed a mid-century medical laboratory into a flexible office space with smoked oak joinery and a restored concrete staircase. The office is spread over 550 square metres and located on the first floor of a fully-glazed 1960s building in the city’s Fitzrovia neighbourhood. dMFK Architects was commissioned by property developers

The post dMFK Architects creates nostalgic office interior in former 1960s medical lab appeared first on Dezeen.