Country House / zaa


© Paolo Belvedere

© Paolo Belvedere
  • Architects: zaa
  • Location: Treviso, Italy
  • Other Participants: Mogs srl
  • Area: 450.0 m2
  • Project Year: 2013
  • Photographs: Paolo Belvedere

© Paolo Belvedere

© Paolo Belvedere

From the architect. A country house gets new life by the renovation of the interiors and the expansion of the living space designed with the juxtaposition of a glass and cor-ten steel volume.


© Paolo Belvedere

© Paolo Belvedere

Floor Plan

Floor Plan

The extension talks with the natural landscape through the wide windows. From the outside, the glass volume reflects the surrounding nature becoming part of it, from the inside the windows become invisible giving the impression of being outdoor: the living room becomes one whole space with the countryside.


© Paolo Belvedere

© Paolo Belvedere

© Paolo Belvedere

© Paolo Belvedere

The wide windows have been designed in an unvarnished but highly oxidized metallic material, according to with the rustic quality of the site. Particular attention has been paid to the maximization of energy savings and acoustic comfort, using hardware with high thermal-break section bars and high-performing glasses, cooperating to the benefit of the wide glass curtain passive safety.


© Paolo Belvedere

© Paolo Belvedere

【Free Cad Drawings Download Center】