Playster Headquarters / ACDF Architecture


© Adrien Williams

© Adrien Williams
  • Architects: ACDF Architecture
  • Location: Montreal, Quebec, Canada
  • Project Team: Maxime-Alexis Frappier, Joan Renaud, Veronica Lalli, Martin St-Georges, Alain Larivée, Valérie Soucy
  • Area: 1670.0 m2
  • Project Year: 2016
  • Photographs: Adrien Williams
  • Mechanical Electrical Engineer: Christian R. Roy Inc.
  • Project Manager: CBRE
  • General Contractor: Avicor
  • Furniture: Haworth

© Adrien Williams

© Adrien Williams

From the architect. Playster is a young and fast-growing company that provides a global subscription-based entertainment service, with offices in New York and Los Angeles. ACDF Architecture was commissioned to design its headquarters on Peel Street in downtown Montreal.


© Adrien Williams

© Adrien Williams

Making the most out of the original setting – a 1980s-built office tower – the architects used the existing walls to create a variety of vibrant private spaces, thus saving resources and money. To give their clients an environment suited to the company’s high energy and creativity, the architects developed a contemporary, open concept design highlighted by a clever play of bright colors and white surfaces.


© Adrien Williams

© Adrien Williams

The architects proposed an exciting chromatic pattern that reinvents the 18,000-square-foot space. Reminiscent of the company’s logo, blocks of color saturate the walls and carpets to create a strong visual impact and demarcate different zones in a fluid progression.


Floor Plan

Floor Plan

The colors encourage team gatherings in the open space and stimulate a sense of belonging among the employees as each team has its own color. ACDF’s flexible, open-plan workspace design adapts to small-group work sessions as well as a large collaborative and creative atmosphere.


© Adrien Williams

© Adrien Williams

A white corridor balances the strong identity of the colorful areas. It acts as a spine, connecting meeting rooms and links the bright sections to one another, and functions as a place of respite from the lively vibe of the offices. White vinyl panels in the corridor define several breakout areas where employees can have a chat and rest from their busy schedules. Playster now enjoys flexible and stimulating offices, where creative work emerges from fruitful social interactions.


© Adrien Williams

© Adrien Williams

【Free Cad Drawings Download Center】