No Image

Hoa’s House / H.2

April 14, 2021 Hana Abdel 0

The house is built on the land 113m2. The purpose is a minimalist outside space, modern and fully functional inside. The house shows clearly the owner’s personality: realist, the space is filled with green trees and raw materials.

No Image

100 Houses in Aluche / Burgos & Garrido arquitectos

April 13, 2021 Valeria Silva 0

Economy + Efficiency + Beauty. The plot and the programme of needs on which this architectural proposal is based establish very defined limits that require an accurate and rigorous response. The proposed project is strict in its development, but offers some unexpected elements that give the building a powerful and attractive identity.

No Image

100 Houses in Aluche / Burgos & Garrido arquitectos

April 13, 2021 Valeria Silva 0

Economy + Efficiency + Beauty. The plot and the programme of needs on which this architectural proposal is based establish very defined limits that require an accurate and rigorous response. The proposed project is strict in its development, but offers some unexpected elements that give the building a powerful and attractive identity.

No Image

Sabará Apartment / Felipe Rodrigues Arquitetura

April 12, 2021 Andreas Luco 0

Following an analysis of the existing unit and client demands, the project’s primary focus was on the property’s main social areas. By observing the apartment’s original plant, we found a pressing need to unify the living room and dining room, which were partially compartmentalized. The kitchen’s layout was also questionable, presenting evident issues in proportion and circulation. As in a game of logic, with few movements of the dividing lines, the resulting space turned out to be very interesting. The premises of the project were therefore defined.

No Image

Sabará Apartment / Felipe Rodrigues Arquitetura

April 12, 2021 Andreas Luco 0

Following an analysis of the existing unit and client demands, the project’s primary focus was on the property’s main social areas. By observing the apartment’s original plant, we found a pressing need to unify the living room and dining room, which were partially compartmentalized. The kitchen’s layout was also questionable, presenting evident issues in proportion and circulation. As in a game of logic, with few movements of the dividing lines, the resulting space turned out to be very interesting. The premises of the project were therefore defined.

No Image

Sabará Apartment / Felipe Rodrigues Arquitetura

April 12, 2021 Andreas Luco 0

Following an analysis of the existing unit and client demands, the project’s primary focus was on the property’s main social areas. By observing the apartment’s original plant, we found a pressing need to unify the living room and dining room, which were partially compartmentalized. The kitchen’s layout was also questionable, presenting evident issues in proportion and circulation. As in a game of logic, with few movements of the dividing lines, the resulting space turned out to be very interesting. The premises of the project were therefore defined.

No Image

NOLISTRA Housing / LAN Architecture

April 12, 2021 Paula Pintos 0

Colors over the city. The Saint-Urbain block has now completed the urban development zone Étoile in Strasbourg. Located between the Saint-Urbain cemetery and the Parc de l’Étoile, bordered on one side by the broad avenue Jean Jaurès and on the other by the cross-border road E52, the new neighborhood appears as an urban Island, a colorful emergence in the horizontality of Neudorf’s landscapes.

No Image

Bow Quarter Apartment / EBBA ARCHITECTS

April 12, 2021 Andreas Luco 0

EBBA have recently completed an ambitious refurbishment to an apartment located in an old matchstick factory in East London. The project includes the complete overhaul of a double height space in the converted factory building, opening up and extending the mezzanine to provide a generous flexible apartment. The renovation sought to maximise the small footprint by lining the edges with joinery and storage, allowing for an open plan arrangement with vertical lines that could increase the sense of volume.

No Image

Shikism Building / Ryuichi Sasaki + Sasaki Architecture

April 11, 2021 Hana Abdel 0

Located on a commercial street about thirty minutes by train from the center of Tokyo, within walking distance from Shiki Station in Saitama Prefecture, this steel-frame multi-tenant building has four stories above ground and one below. The city of Shiki prospered as a commercial area on the banks of the Shingashi River during the Edo period, and in modern times developed as a major stop on the Tobu-Tojo railway line.