No Image

MOTTAGI 99 Building / AGIT STUDIO

September 22, 2021 Hana Abdel 0

Located in a residential area in downtown Seoul with physical regulations that create fundamental environmental constraints, project ‘MOTTAGI 99’ (The word ‘mottagi’ means cutting off a corner: chamfering) blurs the many rigid boundaries of the surrounding area. It leaves a new gap in the standardized urban landscape. This project started with a question about the typology of urban housing, which has become the result of a combination of urban regulation and individual profit desires against it. ‘MOTTAGI 99’ is a five-story multi-family housing for five families and with retail on the first floor.

No Image

Aera Bakery / Gonzalez Haase Architects

September 20, 2021 Hana Abdel 0

For the second Berlin branch of Aera – a gluten-free bread manufacturer and café located at Rosenthaler Platz – the architecture duo Gonzalez Haase AAS designed a space that takes full advantage of its prominent location by being impossible to overlook. The entire depth of the new store is made visible through a large storefront window, allowing its rich Lapis Lazuli blue interior to take centre stage.

No Image

Hay unveils renovated Hay House 2.0 during 3 Days of Design

September 17, 2021 Cajsa Carlson 0
Hay House showroom

Danish interior design brand Hay has completed the renovation and expansion of its shop in central Copenhagen, Hay House 2.0, which has been given a colourful update by the company’s in-house team and now also holds a showroom and an events space. Located in an art nouveau-style building on Amagertorv in central Copenhagen, Hay House

The post Hay unveils renovated Hay House 2.0 during 3 Days of Design appeared first on Dezeen.

No Image

Tangning Books / Leaping Greative

September 15, 2021 Collin Chen 0

Reconstruct the space through architectural transformation, and enable every corner to tell the brand’s story
The project is a bookstore that occupies a pivotal position within Si Hai Cheng Plaza, Panyu District, Guangzhou. Connected to a sunken square at the front and backed by apartment buildings, it enjoys a tranquil environment in a lively neighborhood. In the post-pandemic era, its community-based location has a huge advantage. The original building was the supporting facility of a terrace racecourse. It was a two-storey structure which spanned more than 40 meters. The interior space had a low ceiling and irregular structures, making it difficult to serve commercial purposes. For this reason, Leaping Creative team worked out a series of strategies to improve the spatial pattern.

No Image

Holt Renfrew Flagship, Bloor Street / Gensler

September 12, 2021 Andreas Luco 0

To re-establish themselves on a popular shopping street in Downtown Toronto, Holt Renfrew sought to design a facade that would give their store a unified presence and represent their iconic brand. With a flagship store located in of the most expensive shopping streets in downtown Toronto, Holt Renfrew engaged Gensler to upgrade their window displays and disjointed facade to create a strong, unified visual presence that would not only showcase their luxury retail goods, but also create established entry points, and let natural light into the interior spaces.

No Image

Goodies Santa Monica Store / Sheft Farrace

September 9, 2021 Valeria Silva 0

Up-and-coming Los Angeles home goods brand, Goodies’, recently opened their newest store in Santa Monica. Goodies tapped architects and long-time collaborators, Sheft Farrace to bring the space to life – the relationship dates back to 2017 when they designed their first pop-up on Los Angeles’ Melrose Place. Following its success, they designed Goodies’ inaugural brick & mortar store in Atwater Village, Los Angeles in 2018 and were brought back again to design the new Santa Monica location.

No Image

DipoMuria Commercial Center / SHAU Indonesia

September 9, 2021 Pilar Caballero 0

DipoMuria commercial center in Semarang, Central Java, Indonesia, hosts a photo studio, restaurant, café, and retail shop and is modeled after an urban village typology. On one hand, this makes the design fit better into the low rise and small-scale residential neighborhood and on the other hand, also gives the possibility to play with the volumes and provide more experienceable sequences of in-between spaces to explore and hang out.

No Image

Showroom bulthaup Sant Cugat / Francesc Rifé Studio

September 5, 2021 Andreas Luco 0

With the feeling of opening a chapter in the history of the German kitchen brand, softness, details, and warmth mark the new image of bulthaup Sant Cugat. Its new interior, more intimate and personal, is the result of the collaboration between the designer Francesc Rifé and the showroom’s owner and designer, Caterina Masferrer. “The idea behind the new design is to evoke family warmth and take the project towards a more domestic concept,” they explain. More like a home than a business, more private than exposed, closer than impersonal. To achieve this, serene materials and a warm chromaticism have been selected rooted in the identity of bulthaup. The natural or stained oak in different tones is balanced with the concrete floors, while the neutrality of the walls and concrete ceilings shape most of the space.