No Image

Ptt Saraphi Gas Station / Sher Maker

January 29, 2023 Hana Abdel 0

When the renovation of a gas station is a way to glorify the skill of the craftsman in Chiang Mai, Thailand. Sher Maker, a multidisciplinary design studio that is interested in craft culture designed an old gas station facade by collaborating with a local ceramic studio. PTT Saraphi station is a pilot project of this design program by PTTOR, an organization in charge of PTT’s affiliated gas stations in Thailand that want their station to become a public space for passers and people in the local area. Sher Maker keept the existing structure of the main sale building and encased it with the façade by questioning the possibility of the participation of local people by using the skills of a local craftsmanship studio.

No Image

Beaumarchais Apartment Renovation / miogui

January 29, 2023 Paula Pintos 0

Situation. Project Beaumarchais takes place in a little alley, calm and vegetal, sheltered from noisy neighbors. The former commercial unit has to be transformed into a loft. The existing space is defined by its structure, metallic ceiling, beams, cinder blocks on the walls, its 3.85m under the ceiling, and by its depth, with only one facade towards the exterior to bring light in.

No Image

Apartment Refurbishment in Barcelona / NOMO STUDIO

January 29, 2023 Agustina Coulleri 0

Largely untouched since its construction in the 1970s, this Barcelona penthouse underwent a complete redistribution to suit contemporary open-plan living. The design of the project responds to a modernized approach to a classic building in general and the will to preserve its inherited elegance, all in line with the preferences of the clients. The superfluous partitions are eliminated, connecting all the day areas in a large fluid space, thus preventing corridors.

No Image

Pergola Extension / Krisna Cheung Architects

January 29, 2023 Hana Abdel 0

Modification of the terrace house in the inner suburb of Melbourne is a continuity of space exploration after family occupancy. The project aims to reflect and celebrate the previously designed ‘Studio Garage Façade’ by incorporating the polycarbonate sheeting into the roof and ceiling of the living and kitchen area, opening onto the backyard, and forming a pergola. The moments created through innovative roofing are an exciting journey to be taken on and shared by the clients. The angled polycarbonate roofing combined with an open plan of the residence’s corridor through to the backyard visually connects the indoors to the outdoors. The project’s open plan was made possible by relocating the kitchen and deleting the corridor in between the living and the backyard area where the kitchen bench joinery extending to the living area and the backyard transforms into shelves and a BBQ bench respectively, to create a fluid connection of spaces. The materiality of the joinery pays a tribute to the steel from the existing staircase designed in the 1990s and the family‐crafted timber bookshelves.

No Image

Schoenenkwartier Shoe Museum / Civic Architects

January 24, 2023 Paula Pintos 0

The Schoenenkwartier Museum is a new and innovative knowledge center for shoe design, shoe production, and shoe fashion in the center of Waalwijk, the Dutch leather and shoe city. It is housed in a listed building complex from the 1930s, by architect Alexander Kropholler, which has been partly renovated, transformed, and expanded. The buildings now house a collection of 12,000 objects, several permanent exhibitions, a knowledge center with a research library, workshop space and auditorium, a museum café, and laboratories for design and prototyping. Both the planning and design of the building and its interior map out a new inspiring future for the industry, the city, and the community, built on the values of the past.

No Image

The Roundhouse at Hazelwood Green / GBBN

January 21, 2023 Valeria Silva 0

Industrial Past Meets Sustainable Future. The Roundhouse at Hazelwood Green. Once a home for machines, the 19th Century roundhouse at Hazelwood Green welcomes 21st Century researchers and entrepreneurs.          

No Image

TanArt Community / Nomos Architects

January 20, 2023 Collin Chen 0

The Xi’an Shiyou University residential campus boiler station was planned in 1994 and finally completed in 1997. However, due to changes in the urban heating system, it was closed in 2014. When we visited it in 2019, despite being relatively new, the boiler station presented an intriguing image of a historical ruin, surrounded by urban residential buildings. This type of coal-burning boiler station was once common in North China. However, with the shift to a different energy supply system, this type of facility will no longer be built. The tall chimneys and large coal scuttles that were designed with instrumental rationality have become obsolete with the end of production. However, these useless structures, which were not regulated by present zoning laws, remind us of the simplicity and straightforwardness of that rapidly developing decade. This type of boiler station has become a historical symbol of those golden years, even though most are still under 30 years old.

No Image

Paqui’s House / Mentrestant Arquitectura Cooperativa

January 19, 2023 Pilar Caballero 0

Paqui´s House is located in La Pobla de Vallbona, a municipality in the Camp del Turía region, a territory closely linked to the countryside and agricultural work. The house is located in the historic medieval quarter of the town and it is estimated that the building may have belonged to the part of an old convent. In the 20th century, we find the current construction, a typical Valencian country house with the rooms of the house located on the ground floor and an attic on the upper floor used to store the harvest.

No Image

Renovation of the Primary School Affiliated to Longjiang Foreign Language School / Atelier cnS

January 19, 2023 Collin Chen 0

Overview – The Primary School Affiliated to Longjiang Foreign Language School (Wanggang School) is located in Longjiang, Shunde. The school is surrounded by a range of dense villages that are typical and symbolic in the Pearl River Delta. It is adjacent to Sanlian Industrial Park, which is the largest furniture industrial area in Longjiang. There is a strict limitation of land for school expansion and the contradiction between supply and demand on the campus space is very prominent. In order to meet the growing demands of high-quality education, the renovation manages to fully expand the existing land for the campus and improves the space utilization rate as much as possible, so as to ensure sufficient spaces for outdoor activities and to increase the number of the classroom from 22 classes to 42 classes.