No Image

Tea Room Floating by the River / DCDSAA Dianchuan Architecture Office

April 13, 2021 Collin Chen 0

The project is located at No.10053 Songjin Avenue. Grain warehouses and factories built in succession from the 1950s to the 1990s have been upgraded and transformed into Warehouses on Clouds Cultural and Creative Park through new planning. The park covers an area of 136 mu, with a building area of nearly 40,000 ㎡, including 59 old buildings. The park is divided into International Beer Culture Area, Art Exhibition Interactive Area, Sci-Tech Creative Office Area, Coastal Living, and Leisure Area, and Fashionable Online Celebrity Shooting Area, etc.

No Image

House 34 / dIONISO LAB

April 13, 2021 Pilar Caballero 0

The house is inserted in a post-WWII housing estate and stresses the relevance of council housing in the UK, a fundamental part of the contemporary urban fabric and sense of community.

No Image

Transformation of An Old Tiny Farmcottage Into a Rural House / MAAV

April 13, 2021 Pilar Caballero 0

A tiny farm cottage is ment to be come into an occasional appartment through a complete rehabilitation. In this small intervention crystallizes an attitude that seeks to identify rural morphologies and join them at the rate of development of this environment. Urban planning instruments can often endanger these morphologies, leading to the destruction of sometimes secular constructions by increasing building rights.

No Image

Sabará Apartment / Felipe Rodrigues Arquitetura

April 12, 2021 Andreas Luco 0

Following an analysis of the existing unit and client demands, the project’s primary focus was on the property’s main social areas. By observing the apartment’s original plant, we found a pressing need to unify the living room and dining room, which were partially compartmentalized. The kitchen’s layout was also questionable, presenting evident issues in proportion and circulation. As in a game of logic, with few movements of the dividing lines, the resulting space turned out to be very interesting. The premises of the project were therefore defined.

No Image

Sabará Apartment / Felipe Rodrigues Arquitetura

April 12, 2021 Andreas Luco 0

Following an analysis of the existing unit and client demands, the project’s primary focus was on the property’s main social areas. By observing the apartment’s original plant, we found a pressing need to unify the living room and dining room, which were partially compartmentalized. The kitchen’s layout was also questionable, presenting evident issues in proportion and circulation. As in a game of logic, with few movements of the dividing lines, the resulting space turned out to be very interesting. The premises of the project were therefore defined.

No Image

Sabará Apartment / Felipe Rodrigues Arquitetura

April 12, 2021 Andreas Luco 0

Following an analysis of the existing unit and client demands, the project’s primary focus was on the property’s main social areas. By observing the apartment’s original plant, we found a pressing need to unify the living room and dining room, which were partially compartmentalized. The kitchen’s layout was also questionable, presenting evident issues in proportion and circulation. As in a game of logic, with few movements of the dividing lines, the resulting space turned out to be very interesting. The premises of the project were therefore defined.

No Image

Bow Quarter Apartment / EBBA ARCHITECTS

April 12, 2021 Andreas Luco 0

EBBA have recently completed an ambitious refurbishment to an apartment located in an old matchstick factory in East London. The project includes the complete overhaul of a double height space in the converted factory building, opening up and extending the mezzanine to provide a generous flexible apartment. The renovation sought to maximise the small footprint by lining the edges with joinery and storage, allowing for an open plan arrangement with vertical lines that could increase the sense of volume.

No Image

B+D Apartment / k-da

April 11, 2021 Valeria Silva 0

This small apartment in the London Terrace wanted to rethink its layout 90 years after it was first constructed. We worked to move the heart of the house into a great room completely change the feel of this little gem – now ready to take on the next century.