No Image

Studio VDGA lines office in India with curving walls of honeycomb cardboard

September 29, 2020 India Block 0
Walls of of Office in Cardboard by Studio VDGA in Pune, India

Architecture practice Studio VDGA has renovated an office in Pune, India, with partition walls made from cardboard and MDF. Located in the Pimpri Chinchwad district, the four-storey office for 100 people has been given a recyclable fit-out. Called Office in Cardboard, the project has been shortlisted for Dezeen Awards 2020 in the large workspace interior

The post Studio VDGA lines office in India with curving walls of honeycomb cardboard appeared first on Dezeen.

No Image

Studio VDGA lines office in India with curving walls of honeycomb cardboard

September 29, 2020 India Block 0
Walls of of Office in Cardboard by Studio VDGA in Pune, India

Architecture practice Studio VDGA has renovated an office in Pune, India, with partition walls made from cardboard and MDF. Located in the Pimpri Chinchwad district, the four-storey office for 100 people has been given a recyclable fit-out. Called Office in Cardboard, the project has been shortlisted for Dezeen Awards 2020 in the large workspace interior

The post Studio VDGA lines office in India with curving walls of honeycomb cardboard appeared first on Dezeen.

No Image

Heatherwick Studio designs flood-resilient park The Cove for San Francisco

September 28, 2020 Eleanor Gibson 0
The Cove by EPX2

London-based Heatherwick Studio has designed an elevated work campus and park bolstered against rising sea levels caused by climate change to replace deteriorating historic piers in San Francisco. Heatherwick Studio developed The Cove in a team of 20 called EPX2 for the site of Piers 30-32 at the southern end of the Central Embarcadero Piers

The post Heatherwick Studio designs flood-resilient park The Cove for San Francisco appeared first on Dezeen.

No Image

Old nylon factory converted into “cathedral-like” office space

September 28, 2020 Lizzie Crook 0
KB Building offices by HofmanDujardin and Schipper Bosch

HofmanDujardin and Schipper Bosch have inserted a steel frame into the expansive production hall of an old nylon factory in Arnhem to create the KB Building offices. The office is housed within one of several 1940s factories on a 90-hectare chemical-industry plant in the Netherlands, which local developer Schipper Bosch is transforming into a campus

The post Old nylon factory converted into “cathedral-like” office space appeared first on Dezeen.

No Image

T3 Audi Design Center in Ingolstadt / gmp

September 28, 2020 Paula Pintos 0

The Audi Design Center (DCI) at the company’s original site at Ingolstadt has now been operational for three years and has been extensively tested in practice by employees. What they found was also of great interest to the architects von Gerkan, Marg and Partners (gmp), who spoke with Mario Linke, Head of Audi Design Management. For the first time ever, the entire design development process has been accommodated under one roof. An open and bright building has been created for a design by gmp. The closely guarded secrets are nevertheless kept hidden on the inside; this is achieved with a horizontally structured facade consisting of a folded, highly reflective glass curtain wall. During the hours of darkness, Venetian blinds ensure the required confidentiality.

No Image

Albert Park Office and Depot / Harrison and White + Archier

September 28, 2020 Andreas Luco 0

This is a project for the park – a true ‘Parks’ building. It fuses together office and depot functions for Parks Victoria in Albert Park, providing the best casework environment for staff and welcoming experience for visitors. The building is a high amenity, low energy. The building presents excellence in sustainability, integrating building and landscape – greenery is used to shade, cool, and activate the building.

No Image

La Tête Media House / caspar.

September 27, 2020 Andreas Luco 0

Architecture thought digital: With La Tête, a future-oriented media house was created, and the Handelsblatt Media Group moved in. The barcode façade with an integrated mega screen does not only represent the digitalization of the media world, it transforms La Tête into a living social media channel and opens up the house for the public. People passing by can see on the outside of the building what the Handelsblatt produces inside.

No Image

The brutalist Salters’ Hall is enclosed by white fluted concrete

September 26, 2020 Lizzie Crook 0
Inside the brutalist Salters' Hall by Basil Spence

The penultimate video tour published in collaboration with Open House London documents Salters’ Hall, the white brutalist livery hall near the Barbican Estate. Filmed by Jim Stephenson, the video is one of a series of short documentaries being published on Dezeen during the festival to spotlight unusual and overlooked places in London. Salters’ Hall was

The post The brutalist Salters’ Hall is enclosed by white fluted concrete appeared first on Dezeen.

No Image

The Keeper’s House / L.Oberlaender Arquitectos

September 25, 2020 Valeria Silva 0

An intelligent client who is promoting a new subdivision at 2850m height above sea level on the outskirts of Bogotá decided that the most sensible thing to do would be to build a house/office for the family in charge of caring for and maintaining the properties. This house replaces the pompous gates that are usually built in these cases and sets the standard for a discreet architecture in which the true enjoyment of the mountains, the countryside and the native vegetation is privileged, over the false displays typical of contemporary suburbs.

No Image

Copyright Cloud Headquarter / HDD

September 25, 2020 罗靖琳 - Jinglin Luo 0

Site overview. The Chinese Culture (Publishing and Broadcasting) Data Industry (CCDI) project is the first national-level data center in China’s news, publishing, and broadcasting industry. It is located in Guizhou Shuanglong Airport Economic Zone in Guiyang City. Upon completion, it will become the country’s largest platform for copyright trading, as well as the largest hub for innovative broadcasting and television networks clusters. Reaping the benefits of Guizhou Province’s geography, climate, and natural resources, the park is driven by industrial policies, oriented towards big data and cloud computing industries, and strategized to drive the development of the national economy. Its goal is to create a dynamic, complex, open, and ecological big data platform.