Beijing Hongkun Valley / ZOE Architecture


Architecture and Garden Front. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang

Architecture and Garden Front. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang
  • Architects: ZOE Architecture
  • Location: Xi-hong-men Town, Daxing District, Beijing, China
  • Lead Architects: Huiming Zhang
  • Design Team: Huiming Zhang, Rong Lin, Ning Han, Xiaoyan Jia, Ming Gong, Fei Liu, Yanyan Liu, Di Zhang
  • Area: 145158.0 m2
  • Project Year: 2014
  • Photographs: Chaoying Yang, Huiming Zhang
  • Contractor: China Construction First Building (Group) Corporation Limited
  • Structural Engineer: EDRI GROUP
  • Mep Consultant: EDRI GROUP
  • Lighting Consultant: H.G Lighting
  • Quantity Surveyor: Xue Liu

Green Landscape Plaza. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang

Green Landscape Plaza. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang

Text description provided by the architects. The Hongkun Financial Valley Project is located in Xihongmen, Daxing District, Beijing. The overall plan is designed with “the office oxygen bar” as concept to create a pleasant garden-style office environment with an area of 80,592 square meters and a construction area of 145,158 square meters.


Roof Top Space. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang

Roof Top Space. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang

The Beijing Hongkun financial valley project has made different attempts and innovations in functional, spatial and five-sensory experience design, taking the construction itself as the most economical space energy saving device.


Coutryard. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang

Coutryard. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang

Ground Floor Plan

Ground Floor Plan

Architecture Volume. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang

Architecture Volume. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang

To create a comfortable office environment through the rational use of energy saving technologies such as respiratory curtain walls, midcourt air flow guidance, electric baiye sunshade, geothermal pump and soil greening, which achieving a perfect combination of intelligent green building system with architectural design.


Landscape Corridor. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang

Landscape Corridor. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang

The construction area of the demonstration building is 11895m2, with 3 floors above ground and 1 underground floor. The office is a large-scale box, located on the second and third floors of the building.


East Perspective. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang

East Perspective. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang

Energy Analysis. Image Courtesy of ZOE ARCHITECTURE

Energy Analysis. Image Courtesy of ZOE ARCHITECTURE

Interior Lift. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang

Interior Lift. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang

The first-floor space holds the office function in an orderly combination of eight functionally different small boxes, and the functions are organically combined through the atrium. Relying on the terrain, the building is connected to the surrounding environment through green slopes, making the building appear to be located above the park and become a green and energy-saving seed in the park.


Architecture and Landscape. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang

Architecture and Landscape. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang

The grey space is combined with the atrium space, the terrace is combined with the roof garden, and the space is smart and exquisite. The white wall is lined with swaying trees and shines on sunny days. Respiratory curtains reflect the ever-changing light and shadow, showing different attractive colors in different days and times; the demonstration building consists of a number of independent functional unit boxes, each with its own personality.


Night View. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang

Night View. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang

【Free Cad Drawings Download Center】