Further Lane Pool House / Robert Young Architects


© Frank Oudeman

© Frank Oudeman
  • Architects: Robert Young Architects
  • Location: East Hampton, United States
  • Lead Architects: Robert Young, Justin Blejer and Viktoria Rauter
  • Area: 250.0 ft2
  • Project Year: 2016
  • Photographs: Frank Oudeman
  • Structural Engineer: John Condon Engineering PC
  • General Contractor: Fountainhead Construction
  • Landscape Architect: LaGuardia Design Group
  • Landscape Contractor: Whitmores

© Frank Oudeman

© Frank Oudeman

Text description provided by the architects. The goal for this Hamptons pool house was to create a maximum variety of experiences within a relatively small set of indoor and outdoor spaces, all within eyeshot and earshot of each other. Moving through the space reveals a range of dedicated areas: a seating area with fireplace, trellised sections that frame the sky, enclosed areas for storage and food prep, and a changing room and bathroom. Elements of nature abound, from cedar louvers to bluestone floors to a natural zinc roof, which will patina over time. Plenty of trees and foliage surrounding the structure give it a feeling of enclosure, so that you can’t tell where the architecture ends and landscape design begins. A chimney made of handmade Petersen bricks from Denmark rises above, anchoring the composition of spaces with a place to gather.


© Frank Oudeman

© Frank Oudeman

Floor Plan

Floor Plan

© Frank Oudeman

© Frank Oudeman

【Free Cad Drawings Download Center】